پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان ایرانی گفت: ایران دومین کشور سازنده تراشه جداساز اسپرم، به عنوان جدیدترین و اثربخشترین روش کمک باروری با بخت ۵۰ درصد موفقیت در فرزندآوری است.
دکتر مجید حسینی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما افزود: در روشهای قبلی جداسازی اسپرم برای استفاده در انواع روشهای کمک باروری مثل سانتریفیوژ و گرادیانت، به دی انای اسپرمها آسیبهایی وارد میشد که اسپرمهای سالم نیز از این آسیب در امان نبودند و این مشکلات باعث نازایی بیشتر میشد که تلاش شد با روشی جایگزین و طراحی محصول جدیدتر مشکلات قبلی را نداشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه هفت متخصص حوزههای مختلف درمان ناباروری به مدت دوسال روی تولید تراشه جداسازی اسپرم کار و پژوهش انجام داده اند تا این تراشه دانش بنیان، امروز به مرحله رونمایی رسیده است گفت: این تراشه همان کاری که دهانه رحم برای انتخاب اسپرمهای سالم میکند، انجام میدهد، به این صورت نمونه اسپرم آقا از یک سو و محیط کشت از سوی دیگر وارد تراشه میشود تا با استفاده از فناوری ریز فلویدیک یا حرکت ریز سیالات؛ سالمترین و با کیفیتترین اسپرمها به سمت بالا شناور و در محفظهای جمع شوند تا جنین شناس آن نمونه را در روشهای آی وی اف، آی یو آی، یا روش ایکسی لقاح خارج رحمی به تخمک اضافه کنند تا لقاح انجام شود.
مدیرعامل این شرکت گفت: زوجینی که به مراکز درمان ناباروری مراجعه میکنند، بخشی از این مشکل ناباروری از طرف خانم ها و بخش دیگر در اسپرم آقایان است
دکتر حسینی با بیان اینکه این تراشه در ۱۵ مرکز و روی صد بیمار آزمایش و همه آنها بارور شده اند، افزود: در آمارهایی که ما از بیمارانی که سقط مکرر یا شکست آی وی اف داشتند گرفتیم، اثربخشی درمان آی وی اف با این روش ریزسیالات، حدود ۵۰ درصد بیشتر شده است.
وی گفت: همچنین این روش باعث میشود در افرادی که تزریق داخل رحمی انجام میدهند ۱۰۰ درصد نتیجه بهتری داشته باشند. به همین خاطر از این روش به عنوان انقلابی در درمانهای آی وی اف می توان نام برد که به نفع جوانی جمعیت و به داشتن نسلی سالمتر کمک میکند.
وی با بیان اینکه مجوز استفاده گسترده از این روش صادر و به درختواره تجهیزات پزشکی کشور اضافه شده است گفت: در حال حاضر سالانه ۱۰۰ هزار تراشه تولید می کنیم که در صورت تقاضای مراکز تا یک میلیون قطعه میتوانیم این تراشه را تولید و به همه مراکز سراسر کشور ارسال کنیم،
همچنین برای صادرات این محصول در حال تدوین مقاله آن برای نمایه بین المللی و تجاری سازی محصول هستیم.
مدیرعامل این شرکت گفت: تنها کشوری که این محصول را تولید کرده آمریکاست و ما دومین کشوری هستیم که بدون رونوشت و با دانش فنی خودمان به این فناوری رسیده ایم، در خصوص قیمت نیز ما اکنون با ۵۰ درصد تخفیف این تراشه را به قیمت یک میلیون تومن و یک هجدهم ارزانتر از نممونه آمریکایی در اختیار مراکز قرار میدهیم.