پخش زنده
امروز: -
همزمان با سومین سالگرد درگذشت مرحوم حاج حیدر رحیمپور ازغدی، مجلس بزرگداشتی به همت جمعی از فعالان فرهنگی و شاگردان وی در مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و فرزند مرحوم حیدر رحیمپور ازغدی در این مراسم با بیان اینکه ایشان در برابر هیچ مسئلهای غیرمسئولانه عبور نکردگفت: وی فکر انقلابی داشت و به شدت ساختارشکن بود و در مورد هیچ مسئلهای نیز به منافع خود فکر نمیکرد.
حسن رحیمپور ازغدی افزود: مرحوم رحیمپور ضمن انتقاد به سیستم بروکراسی و دیوانسالاری در کشور، به این موضوع تاکید داشت که دیوانسالاری برای حل مشکلات پدید آمده است و نباید از مسیر خود خارج شود. اما همین بروکراسی مشکلاتی پدید آورده که ادامه آن باید با اصلاح و بازنگری همراه باشد.
وی با اشاره به اینکه ایشان انجام هر کاری را مبتنی بر عقل و اندیشه و اندیشه موفق میدانست و بر تعقل و تفکر تاکید میکردگفت: مرحوم پدرم تاکید داشت که هر کاری قرار است صورت بگیرد، ابتدا باید بررسی کرد که این کار، چه منفعتی قرار است برای مردم داشته باشد. کار باید با درک صحیح از مشکلات و امکانات موجود همراه باشد تا ضرر و زیانی به حال مردم نداشته باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه افزود: در طول مدت عمر، از پدرم ضعف و ترس ندیدم. از هیچ کس نمیترسید و از گفته خود پشیمان نمیشد و به دیگران طمع نداشت. در خانه پدر ما شبانه روز به روی همه مردم باز بود.
سابقه فعالیتهای سیاسی مرحوم حاج حیدر رحیمپور ازغدی، به پیش از جریان ملی شدن صنعت نفت در سال ۱۳۲۸ میرسد و پس از آن نیز همگام با فعالیتهای انقلابی مردم، نقشی تاثیرگذار در فعالیتهای انقلابی مشهد داشت.
وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بر خلاف اغلب انقلابیون، حضور در دستگاههای اجرایی را نپذیرفت و ترجیح داد در نقش یک «معتقد منتقد» پای کار انقلاب باقی بماند و تا پایان عمر خود نیز در همین مسیر گام برداشت.
آثاری که از وی به جا مانده، از کتابهایی مانند «از انجمن پیروان قرآن تا انجمن حجتیه»، «سنت چیست؟ سنی کیست؟»، «پشت کوه قاف: نقدی بر درماندگی شورای عالی فرهنگی»، «تلخترین نوشته من» و ... و نیز بیش از صدها مقالهای که در نقد و آسیبشناسی مسائل سیاسی و اجتماعی نوشته است.