افزایش ۱۵ درصد تولید پسته در کشور
مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری وزارت جهادکشاورزی گفت: میزان تولید پسته، امسال نزدیک به ۳۰۰ هزار تُن رسیده که در مقایسه با دو سال قبل؛ ۱۵ درصد افزایش یافته است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ سالم پور مدیرکل امور میوههای سردسیری وزارت جهاد کشاورزی افزود: پسته یکی از محصولات مهم بخش کشاورزی و زیر بخش باغبانی کشور است.
سالم پور تصریح کرد: ایران رتبه اول دنیا را در سطح زیر کشت باغات پسته به خود اختصاص داده و از نظر میزان تولید نیز ایران رتبه دوم جهان را دارد.
مدیرکل امور میوههای سردسیری وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: با توجه به مقاومت پسته به شرایط اقلیمی و کم آب و خشکی، بیشتر پسته تولیدی در فلات مرکزی ایران انجام میشود.
سالم پور با بیان اینکه: سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن انواع ارقام پسته در کشور تولید و برداشت میشود گفت: نیمی از تولید پسته مصرف داخلی است و نیم دیگر هم به کشورهای دیگر صادر میشود که این محصول از نظر ارز آوری رتبه اول در محصولات کشاورزی را داراست.
سالاری یکی از تولید کنندگان نمونه پسته در استان کرمان میگوید: ظرفیت تولید پسته در ایران بیش از این میزان یعنی ۶۰۰ هزار تن است، ولی به علت ناترازی منابع در همان حد ۳۰۰ هزار تن تولید پسته متغیر است.
سالاری افزود: خوشبختانه درسال اخیر با تلاش کشاورزان و شرایط آب و هوایی مناسب، بهره وری در تولید این محصول بیشتر شده است.
استانهای کرمان، خراسان، سمنان و مرکزی با مجموع تولید ۳۰۰ هزار تن در سال از مراکز اصلی تولید پسته در کشور هستند.