ضرورت آموزش ایمنی به مردم و تجهیز آتش نشانی یاسوج
رییس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری یاسوج در خصوص وقوع حوادث ناگوار در صورت بروز آتشسوزی به علت نبود تجهیزات و نداشتن آگاهی مورد نیاز هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، محمد رستمی گفت: آموزش ایمنی و آتش نشانی به کارکنان نه تنها طبق قانون الزامی است، بلکه مهارت بسیار مهمی است که باید در رابطه با ایمنی کارکنان و سایر افرادی که ممکن است در ساختمان باشند، بسیار حیاتی است.تاثیر دوره های آموزشی بر کاهش حوادث در آتش سوزی ها
رییس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری یاسوج گفت: طبق آیین نامه آموزش ایمنی کارفرمایان، کارگران و کارآموزان وزارت کار کارکنان کارگاه های مشمول قانون کار و کارگاه های خانوادگی ملزم به این آموزش هستند تا از بروز بلاهای جبران ناپذیر جلوگیری شود.وی ادامه داد: بر اساس قانون کارفرما موظف است پیش از به کار گماردن کارگران و کارآموزان نسبت به ارائه آموزش های ایمنی متناسب با نوع کار به آنان از طریق مراجع ذیصلاح اقدام کند.رستمی گفت: آتش نشانی برای آموزش فرهنگ ایمنی دوره های مختلف آموزشی را اجرا و همچنین در مناسبت های ویژه ای بروشور ایمنی و توصیه های ایمنی در نمایشگاهها و مراکز تجمع شهروندان را توزیع و مانورهای تمرینی و آموزشی نیز در بین اقشار مختلف برگزار می کند.وی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی ایمنی و پیشگیرانه، اضافه کرد: سالانه تعداد زیادی از دانش آموزان مدارس تحت آموزش های آتش نشانی قرار می گیرند و کودکان مراکز پیش دبستانی و مهد کودک نیز برای آموزش های لازم به آموزش سازمان آتش نشانی اعزام می شوند همچنین کارکنان ادارات نیز از این آزموش ها بی بهره نیستند.
اگر کپسول آتش نشانی فرسوده دارید منتظر حادثه باشیدرییس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری یاسوج گفت: به همه افراد، سازمانها و نهادهای دارای کپسول آتش نشانی با عمر بیش از ۵ سال تذکر داده شده برای انجام تست هیدرواستاتیک این دستگاهها به شیراز مراجعه کنند.رستمی با اشاره به حادثه انفجار کپسول آتش نشانی در بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج در سال ۱۴۰۱ که باعث فوت یک شهروند و مصدوم شدن ۹ نفر شد افزود: کپسولهای آتش نشانی در ادارات، نهادها و سازمانها بررسی، بازدید و اشکالات به متولیان اعلام میشوند.
آتش سوزی جمعه بازار یاسوج تلنگری برای مسئولان و کسبه این مکان
وی با بیان اینکه وقوع حوادث آتش سوزی خسارات جبران ناپذیری به بارمی آورد گریزی به حادثه اخیر آتش سوزی جمعه بازار یاسوج زد و افزود: برای مثال حادثه آتش سوزی ممکن است باعث از بین رفتن یک کسب و کار و گاهی باعث مرگ ساکنان و افراد در آن آتش سوزی شود.
رییس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری یاسوج تاکید کرد: راه پیشگیری از این پیامدهای وحشتناک، آموزش صحیح ایمنی در برابر آتش است.
فعال بودن پنج ایستگاه آتش نشانی در شهر یاسوج مادوان و سرآبتاوه
رستمی از وجود سه ایستگاه فعال در شهر یاسوج خبر داد و گفت: باید به ازای هر پنجاه هزار نفر جمعیت یک ایستگاه راه اندازی شود که هم اکنون این توازن در شهر یاسوج برقرار است ولی مشکل ما حاشیه شهر است که تعداد زیادی از جمعیت شهر یاسوج در حاشیه ها از جمله روستاها مستقر هستند.
وی از وجود 2 ایستگاه در شهر مادوان و سرآبتاوه نیز خبر داد و گفت: متاسفانه به دلیل نبود ایستگاه آتش نشانی در مناطق دشت روم، کوشک، جلیل باباکان، سپیدار، علی آباد، خلف آباد و کاکان در زمان وقوع حوادث، امدادگران با خودروی آتش نشانی به این مناطق اعزام می شوند.
ساختمانهای بلند مرتبه و اهمیت محافظت در برابر آتشسوزی
رستمی با بیان اینکه پیگیری برای تکمیل تجهیزات آتشنشانی یاسوج تا امروز نتیجهای نداشته است گفت: مشکلات و نبود تجهیزات آتشنشانی از طریق شهرداری یاسوج و مکاتبه با استانداری، مدیریت بحران و وزارت کشور انجام شده؛ اما تا امروز این مکاتبهها نتیجهای نداشته است.
وی با بیان اینکه لازم است دستگاههای مربوطه برای تامین تجهیزات مورد نیاز اهتمام ورزند تا نگرانیها مرتفع شود افزود: آتش نشانی نردبان برای دستیابی به ساختمانهای بلندمرتبه که دچار آتش سوزی شده اند ندارد و تاکنون چندین حادثه رخ داده که با شجاعت و غیرت آتشنشانها به خیر گذشته است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی یاسوج با اشاره به اینکه در طی روزهای گذشته در جلسه شورای برنامهریزی مشکلات تجهیزات و نبود نردبان آتشنشانی با حضور نماینده بویراحمد، دنا و مارگون مورد بررسی قرار گرفت افزود: پیگیری این مشکلات با استقرار مسئولان جدید کشوری و وزارت کشور به صورت مستمر دنبال می شود.
وی تأکید کرد: هرگونه تأخیر در تأمین تجهیزات آتشنشانی و وقوع حوادثی همچون آتشسوزی در ساختمانهای بلندمرتبه، امکان دسترسی به ارتفاعات بالا را فراهم نخواهد کرد که این موضوع میتواند سبب ایجاد تلفات مادی و حتی جانی برای شهروندان در یاسوج شود.
در پایان نکاتی چند در خصوص راههای جلوگیری از آتش سوزی ضروری است که به آگاهی همگان می رسانیم...
راه های جلوگیری از آتش سوزی
- ازسیگار کشیدن در محل و مکان هایی که کاغذ، چوب، کاه، مایعات اشتعال پذیر و یا هر گونه ماده ی آتش زای دیگر وجود دارد خود داری کنید. برای سیگار کشیدن باید از قوانین خاصی پیروی کرد و آن هم در مکان های که برای این کار تعیین شده است.
- ته سیگار خود را هر جایی رها نکنید و از خاموش شدن آن به خوبی مطمئن شوید.
- محل کار خود را تمیز و مرتب نگه دارید.
- برای دور انداختن ضایعات و کاغذ از ظروف جدا گانه استفاده کنید.
- در صورت دیدن هر گونه پارچه ی روغنی، مواد بسته بندی، آشغال و هر ماده ی اشتغال پذیر دیگری روی زمین محل کار، آن را جمع آوری کنید همچنین از باز بودن راه خروج اضطراری اطمینان حاصل کنید.
- مراقب سیم های برق ساییده شده، مدار های سنگین برق، وسایل و تجهیزات الکتریکی خراب و مواد نشر کرده شیمیایی باشید و در صورت بر خورد با آ نها، موارد را فورا به سرپرست خود گزارش دهید.
- برای نگه داری مواد شیمیایی از ظروف بر چسب دار مخصوص استفاده کنید و از بسته بودن محکم در پوش انها اطمینان حاصل کنید.
- از استفاده رنگ و دیگر مایعات آتش زا در محیط های بسته با تهویه ضعیف خود داری کنید.
- برای نگه داری مواد،حتما اطلاعات مندرج روی بر چسب ظروف و برگه های ایمنی مواد یا همان MSDS را به خوبی مطالعه کنید. ببینید که کدامیک از مواد آتش زا هستند و کدام یک می توانند به صورت ایمن و بدون هیچ گونه خطری با دیگر مواد ترکیب شوند.
نکات ایمنی دیگر:
-
از محل نگه داری کپسول های آتشنشانی اطلاع پیدا کنید که در صورت ضرورت بتوانید به راحتی به ان دسترسی داشته باشید.
-
در صورت پیدا کردن کپسول اضطراری خالی و بدون ضامن، مورد را به اطلاع سرپرست کار برسانید.
-
اگر محل کارتان نزدیک شعله ها و جرقه های باز اتش هست، از لباس کار مناسب استفاده کنید و برای انتخاب لباس خوب، می توانید با سر پرست کار خود مشورت کنید.
امیدواریم هیچ گاه حادثه آتش سوزی در هیچ مکانی رخ ندهد.