پخش زنده
امروز: -
هویت و فرهنگ کشورها بر میگردد به تاریخ، و این تاریخ در قالب مجموعههای تلویزیونی و فیلمهای سینمایی اگر به تصویر کشیده شود زنده میماند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محسن علی اکبری تهیه کننده تلویزیون و سینما، با حضور در استودیو شبکه خبر درباره مجموعه خوب تاریخی گفت: هویت و فرهنگ کشورها و مردم برمی گردد به تاریخ و این تاریخ در قالب مجموعه های تلویزیونی و فیلمهای سینمایی اگر به تصویر کشیده شود، زنده میماند، مثلا مجموعه «سلمان فارسی» یکی از موفقترین مجموعه هایی است که در معرفی فرهنگ ایران پر از تمدن تاثیر گذار خواهد بود، معرفی فرهنگها و هویتها را میتوان در قالب مجموعه های تاریخی و فیلمهای سینمایی تاریخی دید، در کشوری مثل ایران در دوره صفویه ما هیچی نداریم یکی از درخشانترین دوران چه از نظر معماری، چه از نظر ادبیات و شعر، ولی هیچ مجموعه و فیلمی ساخته نشده است که آن مقطع تاریخ را نشان بدهد.
وی افزود: خیلی از کشورها این فرهنگ را ندارند و برای خودشان فرهنگ ایجاد میکنند، فرهنگی که کاذب است و صحت ندارد ما که فرهنگ داریم و فرهنگ بسیار غنی و قدیمی، باید بیشتر در این خصوص فیلم و مجموعه تلویزیونی کار کنیم تا بتوانیم این را برای آیندگان هم، محفوظ بداریم هم برای جوانان و نوجوانان فعلی حرف برای گفتن درباره تمدن و فرهنگ داشته باشیم.
وی درباره نقاط قوت آثار تاریخی که رویکرد مذهبی داشته اند گفت: کارها اگر با واقعیت عجین شود تاثیرگذارتر خواهد بود، نوع نگاه فیلم ساز هم مهم است، یک زمانی فیلم ساز میخواهد خودش را مطرح کند یک زمانی می خواهد آن امانتی که بهش داده شده را آن را نشان دهد در کاری مثل «مریم مقدس» این اتفاق افتاد یعنی فیلم ساز خودش را ندید سعی کرد آنچه که بهش داده شده را در قالب آیات قرآنی محافظت کند و آنها را به قالب تصویر در بیارد.
وی درباه اهمیت تحقیق در ساخت مجموعه ها و فیلم های تاریخی مذهبی گفت: حرف اول را تحقق و پژوهش میزند در قالب فیلم سازی مخصوصا مجموعه های تلویزیونی و فیلمهای تاریخی، بعد بحث فیلم نامه است، یعنی ما اگر یک مجموعه یا فیلم موفق داریم برای این است که یک فیلم نامه موفق داریم که سالها برای ساخت آن کار شده است، هرچی بیشتر رو تحقیقات سرمایه گذاری کنید تاثیر آن کار بهتر و بیشتر خواهد بود.
وی گفت: الان چند سالی است که در عرصه سینما و رسانه ملی تولیدات کم شده است، ما دو تا مجموعه بزرگ در تلویزیون داریم کار میکنیم به نام «سلمان فارسی» و «حضرت موسی (ع)»، ولی می شود در دل آنها یک سری مجموعههای دیگه هم تعریف کرد، از سازمان سینمایی کشور هم در این سالها یک سینمایی تاریخی ندیدم و جا دارد که آنها هم برنامه داشته باشند.
وی افزود: من از مدیران رسانه ملی خواهش دارم که این آثار را رایگان ندهند، من مطمئنم که کشورهای مختلف آماده هستند که این آثار را بخرند، خوبه که ترویج انقلاب، اسلام و دین بکنیم، اما اینها محصول عمر یک سری از هنرمندان است که فروش اینها به خارج کشور می تواند یک منبع درآمد برای سازندگان یا خود سازمان صداوسیما باشد.
وی درباره دشواریهای ساخت آثار تاریخی گفت: کار تاریخی، کار خیلی سختی است ما کمتر تهیه کننده داریم که در ساخت کار تاریخی مانده باشند معمولا یک یا دو کار تاریخی انجام میدهند و دیگه این کار و نمیکنند، هر یک کار تاریخی معادل هفت یا هشت فیلم سینمایی یا مجموعه تلویزیونی معمولی برای تهیه کننده و کارگردان و گروه سازنده سختی دارد چون خیلی زمان بر است.
وی در پاسخ به این سوال که از بین آثاری که تولید کردید کدام یک را بیشتر دوست داریم گفت: هر سه اثر برام مهم است ولی حس می کنم مجموعه «مریم مقدس» توانست آن ارتباط لازم را نه با ایران بلکه در سطح جهان بیشتر از همه عمل کند.