پخش زنده
امروز: -
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: برداشت خیار از سطح ۴۳۱ هکتار از مزارع استان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، علی دیانتی افزود: متوسط برداشت خیار سبز از واحد سطح ۳۵ تن در هکتار است و پیش بینی میشود بیش از ۱۵ هزار تن محصول از مزارع استان برداشت و روانه بازار شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: شهرستانهای ارومیه، میاندوآب و شاهین دژ دارای بیشترین سطح زیر کشت در استان هستند.
وی بیان کرد: در کشت خیار سبز از ارقام هیبرید استفاده میشود و بیشترین ارقام کشت شده شامل رولر، وندا و پی اس است.
دیانتی اظهار کرد: با هدف بهره وری آب و مدیریت مصرف آن کشت به صورت نشایی و استفاده از مالچ پلاستیکی و استفاده از نوارتیپ جهت آبیاری به کشاورزان توصیه میشود.
وی ادامه داد: محصول تولید شده پس از برداشت علاوه بر مصرف تازه خوری در صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز استفاده میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: کشت خیار نقش بسیار مهمی در افزایش اشتغال فصلی در استان دارد، بطوریکه در هر هکتار ۱۵ نفر روز کارگر مشارکت دارند.
وی اضافه کرد: بهتر است به منظور افزایش گلدهی در گیاه که منجر به افزایش عملکرد در واحد سطح خواهد شد از کودهای زیستی استفاده کرد که علاوه بر افزایش عملکرد و افزایش مقاومت گیاه در مقابل عوامل بیماری زا، باعث غنی سازی خاک نیز میشود.