پخش زنده
امروز: -
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل بر نقش مهم جوامع محلی در مدیریت اکوسیستمها تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل حسن قاسمپور در نشست طرح احیای آهوی مغان و دریاچه نئور در دانشگاه محقق اردبیلی، گفت: به پیشنهاد اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل، طرح احیای آهوی مغان و احیای دریاچه نئور در نشستهای تخصصی و مستقل اولین کنگره بینالمللی احیای بومشناختی بر پایه طبیعت با حضور صاحبنظران و اساتید در دانشگاه محقق اردبیلی مطرح شد.
وی با اشاره به اقدامات انجامشده برای احیای تالاب نئور، اظهار کرد: حذف فیزیکی گونه مهاجم کاراس و مبارزه بیولوژیکی از طریق رهاسازی اردک ماهی، از مهمترین اقدامات اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در راستای مدیریت زیست بومی تالاب نئور است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل ادامه داد: پایشها، نمونهبرداریها و بررسیهای کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست و شیلات در دو سال اخیر، حاکی از روند روبه بهبود وضعیت دریاچه نئور است.
قاسمپور بیان کرد: با توجه به نقش مهم جوامع محلی در مدیریت اکوسیستمها، در تالاب نئور هم از کمک اهالی و جوامع محلی بهره بردهایم و نتایج خوبی در حوزه مشارکت جوامع محلی بهدست آمده است.
وی اظهار کرد: برنامه مدیریت نئور یک برنامه بین بخشی است و برای موفقیت در این طرح نیازمند مشارکت دستگاههای مرتبط هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به اجرایی شدن احیای آهوی مغان بعد از چند سال انتظار، گفت: طرح احیای آهوی مغان با تلاش مجموعه حفاظت محیط زیست استان، محیطبانان، مشارکت و همکاری جوامع محلی و فرهنگسازی انجام شد. این طرح، طرحی موفق در سطح کشور شناخته شد به طوری که امروز آهوان مغان که در ۵۰ سال اخیر منقرض شده بودند، در سالهای اخیر در طبیعت رهاسازی شدهاند و در زیستگاههای طبیعی مشاهده میشوند.
وی با بیان اینکه در دو سال اخیر شاهد زایمان موفق آهوان در زیستگاههای آزاد آهوان هستیم، افزود: طبق بررسیها و پایشهای انجامشده، آهوان مغان با شرایط محیطی منطقه کاملاً سازگار شدهاند، ضمن اینکه در دو سال اخیر هیچ شکار، صید و تلفاتی گزارش نشده است.