پخش زنده
امروز: -
پیشبینی میشود ۱۵ هزار تن خیار در آذربایجانغربی تولید شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به آغاز برداشت خیار در استان گفت: ۴۳۱ هکتار از مزارع استان به این محصول جالیزی اختصاص یافته است که پیش بینی میشود ۱۵ هزار تن خیار از آن تولید و برداشت شود.
علی دیانتی افزود: متوسط برداشت خیار سبز از واحد سطح در آذربایجانغربی ۳۵ تن در هکتار است و شهرستانهای ارومیه، میاندوآب و شاهیندژ دارای بیشترین سطح زیرکشت خیار در آذربایجانغربی هستند.
دیانتی اظهارکرد: در کشت خیار سبز از ارقام هیبرید استفاده میشود و بیشترین ارقام کشت شده شامل رولر، وندا و پی اس است.
وی گفت: با هدف بهره وری آب و مدیریت مصرف آن، کشت به صورت نشایی و استفاده از مالچ پلاستیکی و نوارتیپ برای آبیاری به کشاورزان توصیه میشود.
دیانتی افزود: محصول تولید شده پس از برداشت علاوه بر مصرف تازه خوری در صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز استفاده میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی اضافه کرد: کشت خیار نقش بسیار مهمی در افزایش اشتغال فصلی در استان دارد، به طوریکه در هر هکتار ۱۵ نفر روز کارگر مشارکت دارند.
دیانتی افزود: بهتر است به منظور افزایش گلدهی در گیاه که منجر به افزایش عملکرد در واحد سطح خواهد شد، ازکودهای زیستی استفاده شود که علاوه بر افزایش عملکرد و افزایش مقاومت گیاه در مقابل عوامل بیماری زا، باعث غنی سازی خاک نیز میشود.