پخش زنده
امروز: -
استخر تحقیقاتی چند منظوره جمع آوری آبهای سطحی و آبزی پروری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان امروز با حضور آقای صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای گلستان؛ در این استخر چند منظوره، با جمعآوری آبهای سطحی ناشی از بارندگی و همچنین استفاده از آب بک واش استخر شنای دانشگاه، ظرفیت مناسبی جهت پرورش آبزیان ایجاد شده است و احداث آن میتواند نقش موثری در ارتقاء کیفی آموزش و پژوهش در دانشگاه داشته باشد. این طرح دارای ۶۵۰ متر مربع مساحت بوده که با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال از محل مدیریت سبز وزارت علوم و درآمدهای دانشگاه احداث شده است و از ویژگیها و مشخصات آن میتوان به دارا بودن ۱۰ استخر شامل یک استخر ذخیره اولیه، سه استخر بزرگ پرورشی و شش حوضچه پژوهشی و همچنین مجهز بودن آن به سیستم هوادهی بهروز و سیستم خروجی مستقل برای هر استخر اشاره کرد.
امروز همچنین همزمان با هفته دولت با حضور معاون وزیر علوم، واحد نیمه صنعتی گیاهان دارویی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان افتتاح شد. اعتبار ساخت این واحد نیمه صنعتی بالغ بر ۸ میلیارد ریال بوده و با هدف ارتقای همکاری دانشگاه با جامعه، صنعت و تولیدکنندگان گیاهان دارویی، تهیه نقشه متابولیکی استان گلستان، توانمندسازی دانشجویان و درآمدزایی دانشگاه مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. از ویژگیهای این واحد نیمهصنعتی میتوان به روشهای مختلف عصارهگیری (ماسراسیون و پرکولاسیون) گیاهان دارویی، دستگاه کلونجر صنعتی برای تهیه اسانس و دستگاه سوکسله جهت روغنگیری، جلوگیری از هدر رفت آب مصرفی از طریق گردش آب (سیرکوله کردن) و حفظ گرما و کاهش مصرف انرژی (گاز) اشاره کرد.
گلخانه صنعتی تولیدی تحقیقاتی شهید دکتر آیت الله رئیسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز امروز در راستای توسعه زیرساختهای آموزشی و تحقیقاتی در این دانشگاه و ارتقاء مهارتافزایی و کارآمدی دانشجویان، با حضور معاون وزیر علوم افتتاح شد. این طرح در مساحت ۲ هزار مترمربع و با اعتباری بالغ بر ۵۸ میلیارد ریال با هدف ایجاد فضای استاندارد تجاری جهت انجام امور آموزشی و پژوهشی و ارتقای سطح دانش علمی و عملی دانشجویان رشتههای مختلف کشاورزی و همچنین ارتقاء سطح دانش گلخانهداری در استان با هدف تولید محصول سالم احداث شده است.
آقای صالحی، معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن بازدید از پایلوت پلنت صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، واحد تولید فرآوردههای گوشتی را هم افتتاح کرد. این واحد دارای حدود ۵۵ متر مربع مساحت بوده و برای ساخت آن حدود ۴ میلیارد ریال سرمایهگذاری صورت گرفته است و ظرفیت تولید حدود ۳۰ کیلوگرم در روز را دارا میباشد. در این واحد ۶ نفر از دانشجویان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی مشغول به فعالیت بوده و به تولید محصولاتی از جمله انواع سوسیس، کالباس و همبرگر بدون افزودنی و یا حاوی افزودنیها با منشا طبیعی میپردازند.