پخش زنده
امروز: -
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ایران گفت: با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی خوب در دو سال گذشته، امسال گزارش خاصی درباره مصرف آگاهانه یا ناآگاهانه ماده مخدرشیشه در باشگاه های ورزشی نداشتهایم .
لطفعلی پورکاظمی در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: سه سال پیش مشکل ما دراینباره بسیار زیاد بود چرا که به خصوص خانمها و آقایان جوان با وعده هایی درباره لاغر شدن با مصرف پودرهای ناشناخته به شیشه معتاد می شدند .
وی گفت: این روند امسال بسیار کم شده است و افراد به آسانی مواد ناشناخته را از مجموعههای ورزشی یا آرایشگاهها نمیخرند .
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ایران از فرهنگ سازی با همکاری ملی پوشان رشته های مختلف نیز به عنوان عامل دیگری در کاهش این مشکل یاد کرد و افزود: به ملیپوشان آموزش دادیم چه موادی استفاده کنند یا ازمصرف چه مکملهایی پرهیز کنند .
پورکاظمی همچنین گفت: با برگزاری دوره های آموزشی و انتشار جزوه و کتابچه های آموزشی به ورزشکاران آموزش دادیم که چگونه باید از مکمل ها استفاده کرد تا حتی آنها از عوارض مکمل های مجاز نیز آسیب نبینند .
وی با بیان اینکه به دست آوردن آمار دقیق مصرف چنین موادی در کشور کار آسانی نیست افزود: اگر مصرف سه سال قبل این مواد تا امسال ادامه داشت، مصرف شیشه در ورزشکاران باید 10 برابر میشد، ولی چنین گزارشی نداریم .
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ایران همچنین از فعالیت 16 هزار باشگاه های ورزشی خصوصی و دولتی در کشور خبرداد و گفت: از این تعداد 8 هزار باشگاه زیر نظر وزارت ورزش و جوانان است و چون مجوز آنها را این وزارتخانه صادر کرده است، این فدراسیون مسئول نظارت و بازرسی آنها و رسیدگی به شکایتها در این باره است .
پورکاظمی افزود: بازرسان ما نظارت های محسوس و نامحسوس خود را از این باشگاه های ورزشی ادامه می دهند و این کار بویژه در باشگاه های پرورش اندام، آمادگی جسمانی و پاورلیفتینگ انجام می شود چرا که مکملها به خصوص در این مکانها استفاده میشود.
وی گفت: بازخورد اقدامات خود را در دیگر باشگاههای ورزشی که زیر نظر وزارت ورزش و جوانان نیست نیز بررسی می کنیم .
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ایران تأکید کرد: مردم در ورزشهای همگانی نیازی به مصرف مکمل های غذایی و دارویی ندارند و فقط در ورزشهای قهرمانی با بررسی و تجویز متخصصان مکملها مصرف میشود .
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ایران افزود: هیچ تابلو و تبلیغی برای توزیع و عرضه پودر لاغری که حاوی شیشه است در باشگاه ها نصب نشده است .
پورکاظمی این را نیز گفت که در چند سال گذشته در باشگاهی به علت مصرف متآمفتامین یا همان شیشه، ورزشکاری معتاد و دچار جنون شد و دو نفر در این باشگاه کشته شدند .
وی گفت: مشکل دیگر مصرف مواد آلوده به شیشه یا مصرف مستقیم این ماده مخدر آسیب رسیدن به اندام های داخلی و از کار افتادن آنها است که منجر به سکته قلبی و مرگ میشود و بسیاری از افراد آسیب دیده از این مواد شاید حتی علت مشکل خود را ندانند .