پخش زنده
امروز: -
سلامت زائران اربعین با ۴هزار و ۵۰۰ نیروی بهداشتی در مرزهای کشور پایش میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ رئیس اداره مراقبت بیماریهای وزارت بهداشت گفت: بررسی سلامت عمومی زائران اربعین از تکالیف وزارت بهداشت است، پایش بیماریهای زمینهای مانند فشارخون و دیابت و کنترل آن ضروری است. در مرزها زائران تحت نظام سلامت سندرمی قرار میگیرند که با خوداظهاری یا معاینه علائم ظاهری تحت مشاوره یا خدمات درمانی قرار میگیرند.
محمد نصر دادرس اظهار داشت: پایگاه مراقبتهای بهداشتی مرزهای غربی کشور در استان خوزستان، ایلام، کردستان، کرمانشاه و استان آذربایجانغربی مستقر هستند. در مرزهای شرقی هم زائران کشورهای همسایه از جمله پاکستان، افغانستان و هندوستان وارد میشوند که مورد پایش سلامت قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: هماکنون چهار هزار و ۵۰۰ نفر از نیروهای بهداشتی ما در مناطق مرزی مشغول خدمترسانی هستند. علائم تب دنگی هم بین زائران اربعین مورد نظر مراقبین سلامت است، خودمراقبتی را به زائرین آموزش میدهیم لذا استفاده از لباس مناسب، استفاده از مواد دورکننده حشرات و مراقبت از گزش پشه آئدس توصیههای ما به زائرین است.
رئیس اداره مراقبت بیماریهای وزارت بهداشت بیان داشت: سه نوع تیم بهداشتی خواهیم داشت، تیمی که زائران را قبل از خروج از کشور رصد خواهند کرد، تیم بعدی در کشور عراق خدمترسانی میکنند و تیم سوم پس از بازگشت زائران به کشور مراقبتهای لازم را تا سه هفته پس از سفر انجام خواهند داد.
در مرزهای خوزستان نیز پایش سلامت زائران اربعین در حال انجام است.
رییس ستاد اربعین دانشگاه علوم پزشکی آبادان با اشاره غربالگری زائران اربعین حسینی در مرز شلمچه اعلام کرد: به منظور پیشگیری از شیوع بیماریهای واگیردار، زائرانی که از عراق به کشور باز میگردند به محض ورود به مرز شلمچه به لحاظ وضعیت سلامتی غربالگری میشوند و چنانچه علائمی داشته باشند تحت مراقبتهای بهداشتی قرار میگیرند.
زائران به لحاظ بیماریهای گوارشی، آنفولانزا و سرماخوردگی غربالگری میشوند به منظور تضمین سلامت زائران اقداماتی از جمله راه اندازی آزمایشگاههای سیار در مناطق مرزی برای تشخیص سریع بیماریهایی همچون گرمازدگی، تب دنگی و سایر بیماریهای واگیردار انجام شده است.