پخش زنده
امروز: -
بهره گیری از دانش وفناوری روز راهکاری مناسب برای حفظ برند خربزه گرگاب است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ صیفی کاران شاهین شهری که هشت سالی است مجدد به کشت خربزه روی آورده اند میگویند پیش از این به مدت ده سال به دلیل خشکسالی کشت این محصول در گرگاب متوقف شده بود.
این کشاورزان معتقدند حتی تا همین دو دهه پیش محصولی آب بر به روشی سنتی با آبیاری غرقابی کشت میکردند.
اما حالا این خربزه کاران با بهره گیری از آبیاری قطرهای ومکانیزه داشت و برداشت محصول خربزه را در پیش گرفتند که علاوه بر صرفه جویی درمناطق آب بازدهی را افزایش داده اند.
اصلاح بذر خربزه گرگاب به همت این کشاورزان و با همکاری مراکز علمی ایرانی دیگر اقدام آنان برای احیای این برند صیفی کاری ایران است.
کشاورزان گرگاب میگویند علاوه بر این فعالیت علمی در مدیریت بازار را هم فراموش نکرده اند و توانسته اند با برند بین المللی خربزه گرگاب، محصول شان را به خارج از کشور صادر کنند.
صیفی کاران گرگاب امسال ۱۵۰ هکتار خربزه کاشته اند.
دانش سنتی کاشت، داشت و برداشت خربزه گرگاب به شماره هزار و هشتصد و شصت و یک در فهرست میراث فرهنگی نامملوس کشور ثبت شده است.