پخش زنده
امروز: -
پس از آشوبهای ماه گذشته در انگلیس، حدود سه چهارم از انگلیسی ها، نگران فعالیت افراد و گروههای راستگرای افراطی و نژاد پرستان در این کشور شده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، براساس نتایج نظرسنجی موسسه "ایپسوس" (Ipsos) اغلب مردم انگلیس میگویند سیاستمداران این کشور به اغتشاشهای اخیر، درست واکنش نشان ندادند و با این که میگویند کایر استارمر، رهبر حزب کارگر و نخست وزیر درست اقدام کرد، میگویند نایجل فاراژ، رهبر حزب رفورم، خوب عمل نکرد.
در این نظرسنجی ۸۴ درصد از مردم انگلیس گفتند درباره اقتصاد، بسیار نگرانند و ۸۳ درصد نیز اعلام کردند تا حدودی نگران وضعیت اقتصادی این کشورند و حدود ۷۳ درصد نیز گفته اند درباره راستگرایی افراطی در انگلیس نگرانند که ۱۱ درصد بیش از پرسش مشابه در ماه مارس امسال است.
از ۸ مرداد ماه که سه دختربچه در یک مرکز آموزش کلاسهای تابستانی با ضربات چاقوی یک جوان ۱۷ ساله به قتل رسیدند موجی از آشوبها، شهرهای انگلیس را فرا گرفت.
روزنامه گاردین نوشت پس از بدترین ناامنی اجتماعی در یک دهه گذشته در انگلیس، اکنون مردم این کشور بیشتر نگران اختلافات اجتماعی شده اند.
در پی قتل سه دختربچه در شهر "ساوث پورت" درماه گذشته، راستگرایان افراطی و نژادپرستان انگلیسی، در شبکههای اجتماعی قاتل را یک پناهنده مسلمان معرفی و برای وی یک نام جعلی نیز خلق کردند. سپس با راه اندازی تظاهرات خشونت آمیز، به مساجد، مراکز حمایت از مهاجران، به خانه ها، خودروها و فروشگاههای غیرسفیدپوستان حمله و چندین فروشگاه را غارت کردند و علاوه بر مجروح کردن افسران پلیس، چند خودروی پلیس را نیز به آتش کشیدند.
اکنون معلوم شده است یک زن مدیر یک شرکت پوشاک در انگلیس، با نام "بانی اسپوفورث"، نخستین فردی است که در شبکههای اجتماعی از جمله ایکس (توئیتر سابق)، به دروغ، اکسل روداکوبانا (Axel Rudakubana)، مسیحی انگلیسی قاتل سه دختربچه را علی الشکاتی ('Ali Al-Shakati) نامیده و او را یک پناهنده مسلمان معرفی کرده که با قایق، به صورت غیرقانونی به انگلیس آمده است. این زن ۵۵ ساله انگلیسی، به اتهام دامن زدن به نژادپرستی و نقش داشتن در آشوب بازداشت شده است. "الیسون راس" (Alison Ross)، پلیس منطقه "چستر" (Chester) میگوید همه افراد، در فضای مجازی یا واقعی، مسوول کارهای خودند و باید پاسخگو باشند. وی افزوده است عامل بخش عمدهای از آشوبها در سراسر انگلیس در سه هفته گذشته، انتشار اخبار دروغ و مطالب نادرست در شبکههای اجتماعی بوده است. گروههای نژاد پرست در انگلیس به سرعت پیامک جعلی این زن انگلیسی را در شبکههای اجتماعی منتشر کردند که فقط ظرف چند ساعت ۲۷ میلیون بار دیده شد و زنان، مردان و کودکان و نوجوانان نژادپرست انگلیسی را به خیابانها کشاند.
شماری از نهادهای مدنی حامی مسلمانان و مهاجران میگویند رویکردهای شماری از سیاستمداران این کشور سبب شده است که روند اسلام هراسی، مسلمان ستیزی و حمله به مهاجران در این کشور سرعت بیشتری به خود گیرد.
شماری از سیاستمداران انگلیسی و حامیانشان که اغلب از حامیان رژیم صیهونیستی در این کشورند در اظهارات خود مهاجران و مسلمانان را عامل همه مشکلات انگلیس معرفی میکنند. نایجل فاراژ سیاستمدار راست گرای افراطی و رئیس حزب رفورم که با حمایت گروههای راست افراطی به تازگی به عنوان نماینده وارد مجلس شده است از جمله آنهاست. بوریس جانسون نخست وزیر اسبق انگلیس هم اظهارات ضد مهاجران و مسلمانانش از جمله علتهای دامن زدن به خشونتها علیه مسلمانان و مهاجران ارزیابی شده است او در سخنانی زنان مسلمان را به دزدان بانکها تشبیه کرد.