محصولات کشاورزی ۸۰ درصد از سبد صادرات ایران به روسیه است
برای استفاده بهینه از فرصت تجارت با روسیه، توجه به ظرفیت هایی نظیر کریدور حمل و نقل، اقلیم، برخورداری از منابع انسانی تحصیل کرده و بازار مصرفی مناسب بسیار مهم است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، نماینده بازرگانی فدراسیون روسیه در ایران گفت: زمینه های کالایی زیادی برای صادرات به روسیه وجود دارد اما ۸۰ درصد از صادرات ایران به روسیه فقط به محصولات کشاورزی تعلق دارد که در سال ۲۰۲۳ با افزایش ۲۰ درصد نسبت به سال قبل همراه بود.
«والنتینا سیاتچهینا» امروز با حضور مجازی در نشست هم اندیشی بررسی اعزام هیات های تجاری به کشورهای هدف صادرات خراسان رضوی با محوریت اعزام هیأت تجاری استان به روسیه و بازدید از نمایشگاه بین المللی صنایع غذایی World Food مسکو» که در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، افزود: نمایندگی بازرگانی سفارت روسیه در ایران، یک دستگاه دولتی در ایران است که تلاش می کند حجم تجارت بین دو کشور را افزایش دهد و در این راستا به شرکت های روسی برای صادرات به ایران کمک خواهد کرد.
به گفته وی، برخی شرکت های تجاری در روسیه خواهان خرید محصولات کشاورزی، مصالح و تجهیزات ساختمانی نیز هستند و ما در زمینه هماهنگی و معرفی شرکتها به یکدیگر تلاش خواهیم کرد.
سیاتچهینا با اشاره به موافقت نامه تجارت آزاد ایران با اوراسیا اظهار امیدواری کرد که با این توافق حجم تجارت بین ایران و روسیه و سایر کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا افزایش یابد.
ظرفیت ۷۰۰ میلیارد دلاری بازار روسیه
نایب رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه نیز در این نشست به ظرفیت ۷۰۰ میلیارد دلاری بازار روسیه اشاره کرد و گفت: برای استفاده بهینه از فرصت تجارت با روسیه، توجه به چند ظرفیت بسیار مهم است؛ کریدور حمل و نقل و اقلیم مناسب ایران، برخورداری از منابع انسانی تحصیل کرده و بازار مصرفی مناسب برای کالاهای روسیه، از ظرفیت های بالقوه ایران برای تجارت با آن کشور است.
روشنعلی یکتا افزود: یکی از ظرفیت های خراسان رضوی برای صادرات به روسیه محصولات خشکبار است، زمانی می توان بهره مناسب از این صادرات را داشت که محصولات برندسازی شده باشند.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی همه می دانند که پسته و زعفران از محصولات صادراتی ایران و متعلق به کشور ما است؛ اما متاسفانه به دلیل تحریم ها این دو محصول با برندهای سایر کشورها صادر می شود.
نایب رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه چندین ابزار برای توسعه تجارت با کشور روسیه وجود دارد، بیان کرد: یکی از این ابزارها، بنادر حاشیه دریای خزر است که میتوان از آن برای صادرات به روسیه بهره مضاعف برد، ابزار دیگر برای توسعه تجارت به روسیه، ظرفیتهای بالا در صنایع کوچک و متوسط است.
وی ادامه داد: کشور روسیه به محصولاتی مانند ماشین آلات کشاورزی و پلی اتیلن نیازمند است و می تواند از طریق این صنایع نیازش را برطرف نماید.
یکتا گفت: تجربه چندین ساله ایران در حوزه تحریم ها از دیگر ابزاری است که می توان از آن برای توسعه تجارت بین دو کشور بهره گرفت، از سوی دیگر می توان سرمایه گذاری های مشترکی با روسیه در حوزه هایی مانند خدمات فنی و مهندسی داشت.
وی اظهار کرد: یکی دیگر از ابزارها برای توسعه تجارت با روسیه، برگزاری پاویون در نمایشگاه های این کشور و اعزام هیات های تجاری است، از آنجا که کشورهای دیگر اطلاعات شفافی نسبت به ظرفیت های ایران ندارند، می توان از این فرصت ها برای توسعه تجارت و شناساندن ظرفیت های ایران به کشورهای دیگر بهره گرفت.