پخش زنده
امروز: -
شهید محمدعلی رجایی نخست وزیر شهید ایران، در سال ۵۹ مهمان مردم منطقه گرگان و دشت بود و در این سفر علاوه بر پیگیری امور جاری، با مردم و علمای منطقه جداگانه دیدار کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گلستان از دولت شهیدان رجایی و باهنر به عنوان نخستین دولت آغاز کننده سفرهای استانی پس از انقلاب اسلامی یاد میشود و منطقه گرگان و دشت از نخستین مقاصد سفرهای استانی بود.
غلامرضا خارکوهی محقق و تاریخ نگار گلستانی میگوید: آقای رجایی صبح روز ۲۳ بهمن برای دیدار با مردم این منطقه و پیگیری امور جاری به منطقه گرگان و دشت آمد و یک شب را نیز در منطقه به سر برد.
او ادامه داد: آقای رجایی که از طبقه محروم جامعه بود و روزگاری نیز دست فروشی میکرد تا به شغل معلمی رسید بسیار ساده زیست بود و در سفرهای استانی نیز به فکر صرفه جویی در هزینههای بیت المال و داشتن سفری ساده، اما موثر بود.
خارکوهی گفت: یکی از برنامههای نخست وزیر شهید در سال ۵۹ دیدار و سخنرانی برای مردم گرگان در استادیوم ورزشی آزادی این شهر بود که علیرغم جوسازیها و شیطنتهای طرفداران بنی صدر علیه ایشان با استقبال مردم مواجه شد و جمعیت زیادی برای شنیدن سخنانش جمع شده بودند.
او ادامه داد: آقای رجایی علاوه بر دیدار با مردم گرگان دیدارهای جداگانهای با علمای اهل تشیع و تسنن استان داشتند که امام جمعه گرگان آیت الله نورمفیدی و آخوند رهبر از اهل سنت از جمله آنها بود.
تاریخ نگار گلستانی افزود: این شهید بزرگوار در ادامه سفر همچنین سوار بر اتوبوسی کهنه همراه با مدیران منطقه از نقاط مختلف گرگان و دشت بازدید کرد و با مشکلات مردم آشنا شد.
خارکوهی میگوید: از نکات بارز و قابل توجه در این سفر بیتوته و اقامت نخست وزیر وقت ایران در یکی از اتاقهای قدیمی ساختمان سپاه گرگان در خیابان پارک شهر (حسینیه عاشقان ثارالله فعلی) بود، ساختمانی نمدار و متروک که با یک چراغ علاء الدین در دل زمستان برای آقای نخست وزیر شب را گرم کردند اما در مقابل سرمای بهمن گرمای آن ناچیز بود و سبب سرماخوردگی ایشان شد.
او ادامه داد: آقای رجایی که با کت و شلواری ساده و معمولی به این سفر آمده بود و لباس زیادی نداشت پس از سرماخوردگی مجبور شد اورکت آقای موحدی فرمانده سپاه گرگان در آن زمان را قرضی بپوشد و برای سخنرانی به پادگان لشکر ۳۰ گرگان برود و پس از رسیدن به ساری اورکت موحدی را پس بفرستد.
به گفته غلامرضا خارکوهی همین تواضع و ساده زیستی و همین مردمداری و محروم نوازی شهید سبب شد گرگانیها برای او پس از شهادتش مراسم تشییع نمادین برگزار کنند و تابوتی با عکس او بر شانههای خود گرفتند و اشک ریختند.
شهید محمدعلی رجایی که بعدها به نماد و اسطوره ساده زیستی و پاکدستی مسئولان ایرانی تبدیل شد، خرداد سال ۱۳۱۲ در قزوین متولد شد و ۸ شهریور سال ۱۳۶۰ در حادثه انفجار دفتر نخست وزیری به شهادت رسید.
او دومین نخست وزیر و دومین رئیس جمهور ایران پس از انقلاب بود.
او پس از انقلاب اسلامی در کابینه مهدی بازرگان وزیر آموزش و پرورش بود و با انتخاب بنی صدر به عنوان رئیس جمهور، رجایی به عنوان نخست وزیر معرفی شد.
وی از ۱۱ مرداد سال۱۳۶۰ تا ۸ شهریور همان سال، یعنی به مدت ۲۸ روز، رئیسجمهور منتخب مردم بود.