بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، مسعود نصوری بیان کرد: تا کنون برای ساخت این واحدهای نیروگاهی جدید نزدیکبه ۶ میلیون متر مکعب عملیات خاکبرداری و خاکریزی، اجرای ۴۷ هزار شمع برای تحکیم بستر و بهسازی خاک به روش اختلاط عمیق و تکمیل مرحله ۱ و ۲ عملیات سپرکوبی انجام شده است.
وی ادامه داد: دیوارهای ساختمان راکتور واحد دوم اکنون در حال کار و محفظه داخلی راکتور با وزن ۵۵۲ تن و با پیشرفت ۷۰ درصدی در حال ساخت است.
مجری طرح ساخت واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر اضافه کرد: عملیات اجرایی شالوده ساختمانهای توربین واحد دوم و ساختمان جانبی این واحد نیز در دست اجراست.
وی گفت: تا پایان سال نصب گیرانداز قلب راکتور ساختمان واحد دوم نیز اجرا خواهد شد.
نصوری در مورد کارهای صورت گرفته برای ساخت واحد سوم نیروگاه گفت: تمام قراردادهای مربوط به ساخت ساختمان منعقد و بتنریزی شالودههای آن آغاز شده است.
وی با بیان اینکه حدود ۴ هزار نفر در این واحدها مشغول به فعالیت هستند، افزود: تا کنون دو آزمون برای جذب و به کارگیری نیروهای متخصص در زمان بهرهبرداری برگزار شده است.
مجری طرح ساخت واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر در مورد تجهیزات به کار رفته در این واحدهای نیروگاهی نیز گفت: قراردادهای کالاهای ساخت داخل با شرکتهای ایرانی منعقد شده و تجهیزات بر اساس الزامات ایمنی و هستهای تامین و وارد کارگاه میشود.
وی همچنین گفت: تا کنون نزدیکبه ۸۰ هزار مترمکعب کار بتنریزی و ۱۵ هزار تن آرموتوربندی در هر دو واحد انجام شده است.
نصوری ساخت نیروگاههای جدید را فرصت مناسبی برای رشد شرکتهای دانشبنیان در کشور در زمینه دستیابی به برق هستهای عنوان کرد و افزود: دهها شرکت پیمانکاری و دانشبنیان مشغول به کار هستند تا عملیات ساخت واحدهای جدید نیروگاهی بوشهر طبق تعهدات کارفرما انجام شود.
وی ابراز امیدواری کرد این طرحها با توجه به برنامههای جبرانی با سرعت انجام شوند و ۵ سال آینده واحد دوم و ۱۸ ماه بعد از آن واحد سوم به بهرهبرداری برسد.
مجری طرح احداث واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر گفت: با راهاندازی این دو واحد نیروگاهی سالانه از مصرف ۱۱ میلیون بشکه نفت خام و انتشار ۸ میلیون تن گاز آلاینده به هوا جلوگیری میشود.
عملیات ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی از سال ۱۳۹۶ در کنار تنها نیروگاه اتمی کشور در بوشهر آغاز شد.