پخش زنده
امروز: -
وزرای کشور و میراث فرهنگی به عنوان دو وزیر مازندرانی از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، دو وزیر مازندرانی که از طرف آقای پزشکیان رییس جمهور برای دریافت رای اعتماد به مجلس معرفی شده بودند با کسب آراء لازم به عنوان وزیر دولت چهاردهم انتخاب شدند.
آقای اسکندر مومنی اهل شهرستان قائم شهر با کسب ۲۵۹ رأی به عنوان وزیر کشور انتخاب شد و آقای سیدرضا صالحی امیری اهل شهرستان بابل با کسب ۱۶۸ رای موافق به عنوان وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی برگزیده شد.
اسکندر مومنی:
اسکندر مومنی، سردار مازندرانی و فردی با سوابق گسترده در حوزه نظامی و انتظامی برای سکانداری مهمترین وزارتخانه در حوزه سیاست داخلی، از سوی مسعود پزشکیان به مجلس معرفی شد.
مومنی از نسل مدافعان ایران در جنگ است؛ او در سال ۱۳۴۱ در قائمشهر مازندران متولد شد و عضویت سپاه پاسداران در زمان جنگ ایران و عراق در سوابق او دیده میشود. در دهه ۸۰، قبل از تقسیم خراسان به سه استان، فرمانده انتظامی این استان را بر عهده داشت.
آنگونه که در متن برنامه وی در وزارت کشور آمده، مومنی «دانشیار دانشگاه جامع امین» است و کارشناسی فلسفه از دانشگاه تبریز دارد و کارشناسی ارشد روابط بین الملل از دانشگاه تهران. دوره دکتری اش را هم در دانشگاه عالی دفاع ملی گذرانده است.
سردار مومنی از سال ۸۸ تا ۹۴ به مدت ۶ سال، بهعنوان جایگزین محمد رویانیان در سمت ریاست پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا (پلیس راهور) مشغول به فعالیت بود. مومنی، معاون عملیات ناجا و از بنیانگذاران پلیس ۱۱۰ کشور نیز بود. در ضمن، مومنی از سال ۹۴ تا ۹۷ جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران شد و از ۹۷ تا کنون دبیرکلی ستاد مبارزه با مواد مخدر را عهده دار بود.
اسکندر مومنی امروز چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ به عنوان وزیر کشور دولت چهاردهم از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت.
سیدرضا صالحی امیری:
سیدرضا صالحی امیری در چهاردهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۰ در شهرستان بابل، شهر امیرکَلا متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و متوسطه را در همان شهر گذراند و با شروع جنگ تحمیلی عازم جبهههای نبرد شد و همزمان تحصیل در دانشگاه را آغاز کرد و سپس موفق به اخذ مدرک لیسانس و فوقلیسانس در رشته علوم سیاسی و مدرک دکتری در رشته مدیریت شد.
صالحی امیری در سالهای پس از پیروزی انقلاب در مشاغلی همچون رئیس کمیته اجتماعی شورای عالی امنیت ملی، عضو هیئت رئیسه مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، عضو هیئت امنای مؤسسه مطالعات راهبردی، مشاور رئیسجمهور در دولت سیدمحمد خاتمی، عضو شورای اجتماعی کشور و عضو شورای اطلاعرسانی دولت خدمت کرد.
وی همچنین بهمدت هشت سال معاونت پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را در کارنامه خود دارد. صالحی امیری همچنین به عنوان مدیرمسئول و سردبیر، در نشریات و مؤسسات علمی عضویت داشته است.
وی در سال ۹۲ پس از این که سلطانی فر، وزیر پیشنهادی روحانی برای تصدی وزارت ورزش نتوانست رأی اعتماد نمایندگان مجلس را کسب نماید؛ روحانی طی حکمی سید رضا صالحی امیری را به عنوان سرپرست وزارت ورزش و جوانان منصوب کرد. روحانی همچنین نام وی را به عنوان وزیر پیشنهادی وزرش و جوانان به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داد، اما با عدم اعتماد نمایندگان مجلس به صالحی امیری، وی از کابینه یازدهم جاماند.
وی پس از آن، از سوی رئیس جمهوری به عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی منصوب شد. سید رضا صالحی امیری پس از استعفای علی جنتی در ۲ آبان ۱۳۹۵ طی نامهای به رئیس مجلس از سوی رئیس جمهوری به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت کسب رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی معرفی شد و توانست با رای اعتماد مجلس به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کار خود را آغاز کند. صالحی امیری در دولت دوازدهم جای خود را به سیدعباس صالحی داد.
سیدرضا صالحی امیری امروز چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ به عنوان وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی دولت چهاردهم از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت.