۴۰۰ هزار آواره، ارمغان درگیری ها در سودان جنوبی
فرار ۵۲ هزار نفر از اتباع سودان جنوبی به کشورهای همسایه و آواره شدن ۴۰۰ هزار نفر نتیجه بالا گرفتن درگیری ها سیاسی و نظامی در سودان جنوبی به شمار می رود.
{$sepehr_old_video_43127}
به گزارش واحد مرکزی خبر از پرتوریا، آژانس پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد: حدود 10 هزار تن از مردم سودان جنوبی به دلیل درگیری های اخیر در این کشور به سودان گریخته اند، البته در یک ماه و نیم گذشته 32 هزار تن نیز از اتباع سودان جنوبی به اوگاندا و حدود 10 هزار نفر دیگر هم به اتیوپی و کنیا فرار کرده اند.
فرار این تعداد از مردم سودان جنوبی به کشورهای همسایه درحالی گزارش شده است که نیروهای دولتی همچنان با نیروهای وابسته به ریک ماچار معاون سابق رییس جمهور درگیرند.
دبیرکل سازمان ملل متحد هم در این باره با اشاره به شدت درگیری های نظامی ارتش و مخالفان شورشی سودان جنوبی در منطقه نفتی بور در شمال این کشور اعلام کرد: درگیری های یک ماه و نیم گذشته در سودان جنوبی تاکنون بیش از 1100 کشته و 400 هزار آواره برجای گذاشته است و بیش از52 هزار نفر نیز به کشورهای همسایه سودان جنوبی پناه بردهاند.
در بعد نظامی هم گزارش ها حاکی از این است که شهر نفتی بور آخرین مرکز تحت تصرف شورشیان نیز همچنان محل درگیری است.
کنترل این شهر مهم نفتی که در 200 کیلومتری شمال جوبا پایتخت قرار دارد از زمان آغاز درگیری های جدید در سودان جنوبی تاکنون، سه مرتبه بین نیروهای دولتی و شورشیان دست به دست شده است.
ساکنان شهر نفتی بور برای دور شدن از کانون درگیری ها، خانه و زندگی خود را رها کرده و از این شهر مهم نفتی خارج شده اند.
حمله پایانی ارتش سودان جنوبی برای بازپس گیری منطقه نفتی بور در حالی انجام می شود که شبهه نظامیان شورشی، چند روز پیش کنترل شهر بنیتو، یکی دیگر از شهرهای مهم نفتی سودان جنوبی را از دست دادند.
در بعد رایزنی های دیپلماتیک هم نماینده ویژه آمریکا درسودان جنوبی همراه با با میانجیگران منطقه ای آفریقایی در حالی دو روز پیش برای مذاکره با ریک ماچار فرمانده مخالفان شورشی این کشور به مکانی نامشخص در سودان جنوبی سفر کردند که پنج روز پیش، مذاکرات آتش بس میان طرفین درگیر سودان جنوبی در آدیس آبابا -پایتخت اتیوپی- با شکست مواجه شد.
مایکل ماکوئه وزیر اطلاع رسانی سودان جنوبی معتقد است: مذاکرات آتش بس در آدیس آبابا به علت اصرار کودتاگران شورشی برای آزادی 11 نفر از هوادارانشان با شکست مواجه شد؛ الان هم با توجه به شرایط موجود، هیچ تضمینی برای ادامه این مذاکرات وجود ندارد.
درگیری ها میان نیروهای دولتی و نیروهای وفادار به ریک ماچار از 15 دسامبر 2013 آغاز شد. سالوا کر رییس جمهوری سودان جنوبی، ریک ماچار را به راه انداختن کودتا در این کشور متهم کرد.