پخش زنده
امروز: -
متخصصان یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به ساخت دستگاه تقطیر در خلاء شدند که با ایجاد خلاء سبب تبخیر و حذف کامل حلال از نمونههای آزمایشگاهی می شود.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما، یک شرکت دانشبنیان فعال در حوزه ساخت تجهیزات آزمایشگاهی دارویی، شیمیایی و زیست فناوری با حضور در نمایشگاه شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور به عرضه محصولات دانش بنیان و توانمندیهای شرکت و ایجاد شبکه سازی موثر با مدیران و کارشناسان واحدهای تحقیق و توسعه فعال در زمینه شرکتهای دارویی، شیمیایی و زیست فناوری پرداخت.
بر اساس این گزارش، این شرکت دانش بنیان، در سال ۱۳۸۴ با هدف تأمین نیاز بخش تحقیق، توسعه و آموزش کشور در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی تاسیس شد.
این شرکت با دارا بودن سه دپارتمان تخصصی "فنی- مهندسی"، "بازرگانی داخلی و خارجی " و "خدمات پیش و پس از فروش" توانسته است با ارائه مشاوره حرفه ای، اطلاع رسانی کامل و خدمات مطلوب حضور خود را در کنار صنایع و مراکز مرتبط با داروسازی، شیمی، زیست فناوری، صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی، نفت و پتروشیمی و گیاهان دارویی تثبیت کند.
به گفته سید علی سجادی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان ضمن اشاره به شبکه سازی موثر با مدیران و کارشناسان واحدهای تحقیق و توسعه فعال در زمینه شرکتهای دارویی، شیمیایی و زیست فناوری طی این نمایشگاه، اظهار کرد: تمامی محصولات شرکت ما در مرحله تحقیق و توسعه شرکتهای خصوصی و مراکز علمی پژوهشی قابل استفاده است.
وی درخصوص میزان اشتغال زایی شرکت، گفت: تعداد پرسنل این شرکت به صورت هشت نفر مستقیم و ۲۵ نفر غیر مستقیم هستند که شامل تخصصهای مکانیک، الکترونیک و شیشه گری علمی است.
بومی سازی ابزار حذف کارآمد و ملایم حلال از نمونه
سجادی، دستگاه (تقطیر در خلاء) را از جمله محصولات تولیدی شرکت خواند و افزود: این محصول دانشبنیان، با ایجاد خلاء سبب تبخیر و حذف کامل حلال از نمونههای آزمایشگاهی شده است.
وی، راندمان قابل توجه در فرآیند تبخیر حلال و کاهش زمان فرآیند جداسازی را از مزایای دستگاه تبخیر برشمرد و گفت: این دستگاه مکانیکی، فلاسک حاوی محلول را در یک حمام آب گرم میچرخاند. پمپ خلأ متصل به روتاری فشار بالای حلال را کاهش داده و جداسازی بخارات از نمونه را تسهیل میکند.
سجادی، تاکید کرد: با توجه به اینکه کاهش نقاط جوش مایعات به کاهش فشار آنها استوار است این دستگاه امکانی را فراهم کرده تا حلالها در دماهای بسیار پایینتر از نقاط جوششان و در فشار نرمال بخار شوند.
به گفته او، این دستگاه همواره در صنایع شیمی، داروسازی، غذایی، نفت و پتروشیمی، داروهای گیاهی و ... مورد استفاده قرار گرفته است.
ساخت راکتور شیمیایی، ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزاتر از نمونههای وارداتی
وی ساخت نمونه ایرانی راکتور شیمیایی پرتابل را از دیگر دستاوردهای شرکت خواند و افزود: با توجه به نیاز آزمایشگاههای برخی صنایع همچون صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی و ... و با هدف قطع وابستگی کشور در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی در سال ۹۰، موفق به ساخت راکتور شیمیایی پرتابل شدیم.
سجادی، ادامه داد: این راکتور شیمیایی تولید داخل علاوه بر مزیت نسبی در مقایسه با نمونههای مشابه اروپایی به لحاظ شیشهای بودن قطعات از جنبه قیمتی هم ۳۰ تا ۴۰ درصد نسبت به نمونههای وارداتی ارزانتر است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، مزیت اصلی راکتور شیمیایی ساخت این شرکت را «شیشهای بودن آن» دانست و بیان کرد: در این راکتور، امکان رویت تمام عملیات شیمیایی را در حین فرآیند، امکان پذیر است. این ویژگی موجب شده تا به محض تغییر رنگ واکنش شیمیایی و یا سایر تغییرات بتوان اقدامات لازم و سریع را انجام داد.
وی تاکید کرد: مسأله مهمتر اینکه قطعات شیشهای راکتور هیچ گونه اثر سوئی بر عملیات و ترکیبات شیمیایی نداشته و به راحتی میتوان عملیات تولید دارو را در آن انجام داد.
سجادی ضمن اضمن اشاره به اینکه در این راکتور با توجه به تعبیه میکسر داخلی، انجام کلیه واکنشهای شیمیایی فراهم شده است؛ گفت: با تعبیه شیرهایی در راکتور از ایجاد فضای مرده در دستگاه جلوگیری شده و بدین ترتیب تمام مواد شیمیایی در عملیات شرکت میکنند.
وی در ادامه، مزیت دیگر راکتور شمیایی تولید شده را وجود تقسیم کنندهای برشمرد که مانع ایجاد بخار بر روی دستگاه شده و حتی اگر بخاری ایجاد شود، طی عملیاتی، آن را به آب تبدیل کرده و به مخزن اصلی دستگاه باز میگرداند.
استفاده از جعبه ابزار حمایتی معاونت علمی
مدیر عامل این شرکت به حمایتهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در این مسیر اشاره و عنوان کرد: طی سالهای اخیر از خدمات کریدور صادرات بهرهمند شدیم و در سالهای ۹۲ تا ۹۸ هم از فرصت ایجاد بازاری که در قالب نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران صورت گرفت توانستیم تعامل خوبی را با دانشگاهها و مراکز تحقیق و توسعه شرکتهای خصوصی داشته باشیم.
سجادی درپایان از مذاکره با کشورهای همسایه عراق و ترکیه و توسعه صادرات محصولات دانشبنیان به این کشورها خبر داد و افزود: امیدوار هستیم که این مذاکرات نتیجه بخش باشد.