پخش زنده
امروز: -
دیابت یا مرض قند بیماری در حال گسترش در جهان است ولی اگر شما هم میترسید که مبتلا شوید به راحتی با خوردن این صبحانه مقوی خطر ابتلا به دیابت را از خود دور کنید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ مصرف یک صبحانه متعادل و مقوی برای همگان واجب و ضروری است، مخصوصا در شرایطی که دیابت داشته باشید. نادیده گرفتن صبحانه در دیابت نوع ۲، خطرات این بیماری را افزایش میدهد، اما اینکه بدانیم دقیقا چه بخوریم، میتواند در بهبود دیابت به ما کمک کند.
داشتن یک برنامه غذایی مناسب برای صبحانه به صرفه جویی در زمان به ما کمک میکند و ما را در کنترل گلوکز مناسب برای آینده نیز یاری میکند.
راهنمای مناسب برای صبحانه دیابتیها و جلوگیری از دیابت
مصرف یک صبحانه پر چربی با پروتئین، ممکن است که قند خون را کاهش دهد. این نوع از صبحانهها برای کسانی مناسب است که باید کربوهیدرات کمی استفاده کنند. بعضی از افراد مبتلا به دیابت، قند خون بالایی را در صبحها تجربه میکنند و علت آن این است که کبد، قندها را در شب میشکند و سلولها به انسولین مقاوم میشوند.
قند خون همچنین بعد از صبحانه تا دو برابر نیز بعد از نهار افزایش مییابد.
قند خون بالا بعد از وعدههای غذایی میتواند میل به کربوهیدرات را نشان دهد و علت آن این است که قند بدن داخل خون مانده و به سلولها نرسیده است و در نتیجه سلولها به بدن سیگنال میدهند که باید قند یا کربوهیدرات مصرف کند تا بتواند سوخت کافی داشته باشد.
اهداف مصرفی عناصر غذایی
همه غذاها دارای کربوهیدرات، پروتئینها و چربیها هستند. همه آنها انرژی لازم را به بدن شما میرسانند تا بتوانید عملکرد مناسبی در طول روز داشته باشید.
متخصصان پیشنهاد میکنند که ۲۰ درصد از رژیم غذایی روزانه از پروتئین، ۲۰ تا ۳۵ درصد کالریها از چربی و ۴۵ الی ۶۰ درصد از کالیها از کربوهیدرات تامین شود.
میزان کالری کلی و چگونگی مصرف آنها بستگی به سن، جنسیت، میزان ورزش کردن، کنترل گلوکز خون و داروهای مصرفی دارد. مشاوره گرفتن از یک متخصص تغذیه و متخصص دیابت میتواند این برنامه غذایی را برای شما خصوصی سازی و هدفمندتر کند.
همچنین باید بدانید که تمام این عناصر از لحاظ کیفیت با یکدیگر یکسان نیستند:
نان شیرینی و بروکلی هر دو دارای کربوهیدرات هستند، اما نوع آنها با یکدیگر متفاوت است.
غذاهای فرآوری شده مثل شکرهای صبحانه با گندم، گوشت، نان سفید، ماست شیرین، میوه، سبزیجات و حبوبات همگی قند متفاوتی دارند.
کربوهیدراتها
کربوهیدراتها منبع سریعی برای به دست آوردن انرژی هستند، اما برای افراد مبتلا به دیابت میتوانند قند خون بالایی را ایجاد کنند. زمانی که بحث به دیابتیها میرسد، مصرف فیبر حرف اول را میزند.
بیشتر مواد مغذی مصرفی این افراد باید حداقل دارای ۳۵ گرم فیبر در روز برای افراد مبتلا به دیابت باشند، زیرا فیبر به آنها کمک میکند تا پاسخ به گلوکز در بدنشان آهستهتر باشد و راحتتر بتوانند قند خون را تنظیم کنند.
چربیها
نباید بدن خود را به طور کامل از جربیها دور نگه دارید، زیرا چربیها در کنار ویتامین به بدن کمک میکند تا قلب و مغز شما عملکرد بهتری داشته باشد و بخش ضروری از رژیم غذایی شما میباشند. تمام آنها با یکدیگر یکی و برابر نیستند، مثلا باید به دنبال چربیهایی مثل آووکادو، نارگیل و منابع گیاهی و حیوانی با کیفیت بالا باشید.
لبنیاتی مثل کره نیز انتخاب مناسبی برای چربی هستند. اگرچه که خیلیها فکر میکنند که چربی کره بالاست، اما کره میتواند به تنظیم کلسترول کمک کند.
استفاده از روغنهای زیتون و کره به اندازه یک قاشق چای خوری در غذا به جای روغنهای فرآوری شده بسیار مناسب میباشد.
اسید چرب امگا ۳ نیز یک نوع محافظت کننده از بدن است و دارای خواص ضد التهابی میباشد. گردو، دانه چیا و بذر کتان نیز منابع مناسبی برای چربی هستند.
پروتئین
پروتئین میتواند انرژی کافی را به تمام سلولهای بدن بدهد. پروتئین میتواند بدون استفاده از چربی هم، انرژی بدن را تامین کند. پروتئینهای حیوانی صبحانه مانند تخم مرغ و سوسیسهای گیاهی کاملا استاندارد هستند، اما در صورتی که کمی نخود، توفو و بادام زمینی نیز به کار رفته باشد.
غذای پروتئینی برای صبحانه دیابتیها باید به اندازه یک کف دست باشد، حتی میتوان از پودرهای پروتئنی نیز مصرف کرد و کمبود این ماده را در بدن جبران کرد.
در این قسمت برای هر کدام از مواد مناسب بدن، چندین نمونه خوراکی را مثال میزنیم تا در صبحانه از آنها استفاده کنید.
فیبر:جوی دو سر، نان سبوس دار، گندم
پروتئین: تخم مرغ، ماهی، لوبیا، بادام زمینی
چربی سالم: روغن زیتون، آووکادو، لبنیات و کره، نارگیل و بادام زمینی
سبزیجات:فلفل دلمهای، گوجه فرنگی، پیاز و میوههای برگ دار
در صورت رعایت موارد بالا و یک رژیم غذایی در صبحانه میتوانید علائم دیابت را در خود بهبود ببخشید.