ضرورت اجرای طرحهای آبخیزداری برای هدایت روان آبها در خلیل آباد
اجرای طرحهای آبخیزداری در شهرستان خلیل آباد، برای هدایت آبهای روان به ویژه ریزشهای جوی به سفرههای زیرزمینی ضروری است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد با اشاره به اجرای عملیات طرح آبخیزداری در حوزه آبخیز (زیردر) شمال شهرستان با اعتبار یک میلیارد و ۹۷۰ میلیون تومان، گفت: اعتبارات اجرای طرح بند خاکی به همراه سرریز سنگ و ملاتی از محل اعتبارات ملی به صورت اسناد خزانه اسلامی پرداخت میشود.
حمید ترابی هدف از اجرای عملیات آبخیزداری در این حوزه را کنترل سیلاب و کاهش خسارات بارندگیهای بیش ازحد، حفاظت آبوخاک و جلوگیری از فرسایش، بهبود شرایط زیستمحیطی و اشتغالزایی و ارتقای سطح درآمد روستائیان و بهرهبردار این حوزه دانست و افزود: این حوزه شامل دو رشته قنات «جزرود» و «کوشه» با حدود ۱۰۰ بهرهبردار و وجود هفت حلقه چاه موتور است که ۳ حلقه مربوط به امور آب شرب شهرستان و ۴ حلقه چاه کشاورزی با تعداد تقریبی ۲۵۰ بهرهبردار است.
وی ادامه داد: این بند خاکی به طول ۱۴۰ متر و با ارتفاع چهار و نیم متر که حجم سازه خاکی آن ۱۲ هزار مترمکعب و حجم مخزن ۲۰ هزار مترمکعب است، در حال اجرا است.
ترابی تصریح کرد: عملیات طرح آبخیزداری در حوزه آبخیز (زیردر) شمال شهرستان خلیلآباد تاکنون ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و پیشبینی میشود که عملیات خاکی این طرح تا پایان شهریورماه به پایان برسد.
وی اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، علاوه بر این طرح که در دست اقدام است، در حوزه آبخیز چاه سبز جنوب شهرستان نیز عملیات سنگ و ملاتی با حجم ۳۶۰ مترمکعب و اعتبار ۶۴۰ میلیون تومان نیز اجرا شده است.