کشف دندان ۱۸۰ هزارساله در غار قلعهکرد
سرپرست کاوشهای غارقلعهکرد آوج از کشف یک دندان کودک ۱۸۰ هزارساله در فصل پنجم کاوشهای باستانشناسی این غار خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حامد وحدتینسب گفت: در فصل دوم کاوشهای این منطقه دندان کودک نئاندرتال با سن ۱۷۵ هزار سال بهدست آمد و نتایج سنسنجی غار قلعهکرد که در سال ۹۸ صورت گرفته حاکی از قدمت ۴۵۵ هزارساله این اثر تاریخی است.
سرپرست کاوشهای غار قلعهکرد افزود: با توجه به اینکه از آن زمان تاکنون نهشتههای بیشتری را کاوش کرده و به اعماق بیشتری از لایهها دست پیدا کردیم گمان میرود در نمونههای جدید سنسنجی غار، با سن بیشتری مواجه شویم.
وحدتینسب اظهار کرد: در این فصل نیز مانند فصلهای گذشته لایههای بیشتری مورد بررسی قرار گرفته ضمن اینکه یک ترانشه جدید برای برررسی لایههای دیوارهنمای غار نیز باز شدهاست.
وی با اشاره به یافتههای این دوره از کاوشها اظهار کرد: اتفاقی که بین فصل قبل و این فصل افتاده کشف یک دندان کودک دیگر با سن تقریبی ۱۸۰ هزار سال است که گونه آن به لحاظ انسان نئاندرتال یا هوشمند هنوز مشخص نیست.
وحدتینسب ادامه داد: در صورتی که گونه این دندان مربوط به انسان نئاندرتال باشد پنجمین بقایای نئاندرتالی است که در منطقه فلات ایران بهدست آمده و اگر هم مربوط به انسان هوشمند باشد که بسیار شگفتانگیز است چرا که تاکنون بقایای انسان هوشمند با این قدمت در این منطقه بهدست نیامدهاست.
سرپرست کاوشهای غار قلعهکرد افزود: بهلحاظ بقایای جانوری نیز در این دوره از کاوشها به بقایای کفتار، گراز و خرس برخورد کردیم، ضمن اینکه مانند فصول گذشته اسبسانان بیشترین میزان بقایای جانوری را بهخود اختصاص دادهاند ودستافزارهای سنگی نیز در تمام لایههای کاوش بهدست آمده است.