فرآوری کمتر از ۷ میلیون تن ماده معدنی در خراسان رضوی
۳۵ میلیون تن از معادن خراسان رضوی، استخراج و کمتر از ۷ میلیون تن آن در سال فرآوری میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی
در نشست اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی مشهد گفت: افغانستان، کشور همسایه خراسان رضوی دارای معادن بکری است که میتوان با بهرهگیری از ظرفیت دانش و فرآوری معادن کشور افغانستان، زنجیره صنایع معدنی در خراسان رضوی را تکمیل کرد.
حسن نوری زاده اضافه کرد: برای همراهی و مشارکت اجتماعی مردم در بخش تولید لازم است از ظرفیتهای قانونی برای رفع برخی معضلات اجتماعی این صنایع در خراسان رضوی استفاده کرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی هم در این نشست، یکی از مهمترین اقدامات دولت را واگذاری اکتشاف پهنههای معدنی مرزی به نیروهای مسلح و بهرهگیری از کمک آنها در این بخش دانست و افزود: در راستای ایجاد شفافیت در سازوکارهای حوزه معدن، نقشه برداری پهپادی از پهنههای معدنی استان نیز انجام شد.
امیررضا رجبی با بیان اینکه در این مدت ۸۰۰ معدن در خراسان رضوی از طریق مزایده به بخش خصوصی واگذار شد، گفت: براساس قانون، استخراج معادن قابل واگذاری به بخش خصوصی است، اما امکان واگذاری، شناسایی ذخایر و اکتشاف آن از نظر قانونی فراهم نشده است که از نمایندگان مجلس درخواست میشود قانون مربوطه را تدوین کنند.
وی با تاکید بر لزوم افزایش اختیارات دولتی به مدیران اقتصادی خراسان رضوی افزود: پارسال با تلاش مسئولان خراسان رضوی، ارزشگذاری سنگهای قیمتی به این استان واگذار شد، اما باید اختیارات بیشتری به این استان داده شود تا بتوان سرمایه گذاری مناسبتری در معادن سنگ آهن خواف انجام داد.
این مسئول گفت: بخش صنعت و معدن استان بیشتر مالیات را پرداخت میکنند و سهم ما از پرداخت مالیات امسال ۳۹۰ هزار میلیارد ریال است، اما مبلغی که از این محل به خزانه واریز میشود هیچ برگشت مستقیمی که نصیب بخش صنعت و معدن استان شود، ندارد.
وی ادامه داد: در حالی که همه بخشهای دولتی از این اعتبارات بهره میبرند و اگر این پول به استان بازگردد و صرف راه سازی یا دیگر زیرساختها شود، پرداخت مالیات از بخش صنعت و معدن بیشتر هم خواهد شد.