پخش زنده
امروز: -
نماینده یزد، اشکذر و زارچ در مجلس: باید مسئله آب کشور به ویژه استان کویری یزد را با تدوین برنامهای جامع در چشم اندازی بلندمدت حل و فصل شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، محمدصالح جوکار در نشست هم اندیشی و ارائه برنامههای عباس علی آبادی وزیر پیشنهادی نیرو با کمیسیون امور داخلی کشور بر مسئله تامین آب در پایدار برای یزد تاکید و سرعت بخشی به پروژههای نیمه تمام این حوزه را خواستار شد.
وی گفت: بحران آب در دهه آینده فراتر از مشاجرات منطقهای در داخل کشور نیز بروز پیدا میکند که در حال حاضر موضوعات مرتبط با آن شروع شده است و در برخی حوزههای آبریز اختلافاتی وجود دارد که عدم رسیدگی به آن تبعات جبران ناپذیری خواهد داشت.
جوکار افزود: تابستان امسال با کسری و کمبود آب در یزد مواجه هستیم. با افزایش جمعیت، شبکههای جدید آبرسانی ایجاد شده، اما آب شرب مورد نیاز مردم تامین و یا منتقل نشده است.
این نماینده اظهار داشت: وضعیت سفرههای آبی، میزان بارندگی و مصرف مشخص است و باید با تدوین برنامهای جامع در چشم اندازی بلند مدت مسئله آب کشور به ویژه استان کویری یزد حل و فصل شود.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور تعیین و تکلیف آبهای مرزی را خواستار شد و تصریح کرد: در برنامههای توسعه کشور مبلغ هفت و نیم میلیارد دلار به این موضوع اختصاص داده شد و ضروریست چگونگی هزینه کرد و اقدامات لازم در این زمینه پیگیری شود.
جوکار با اشاره به ایجاد آب شیرین کن برای بهره مندی از آبهای غیر کیفی در یزد گفت: خط دوم انتقال آب از دریا به یزد در سال ۱۴۰۱ توسط شهید آیت الله رئیسی کلنگ زنی شد و با گذشت یک سال و ۶ ماه این پروژه مشترک وزارت صمت و نیرو به نتیجه مطلوبی نرسیده است.
وی بیان کرد: ۳۳ کیلومتر از این خط تا کنون اجرا شده، آن هم قرار است انشعاب از خط انتقالی صنعت به استان گرفته شود که این عملکرد برای یزد قابل قبول نیست و خواستاریم موضوع به شکل جدی در دولت چهاردهم پیگیری و طرح به صورت مستقل براساس دادهها و اطلاعات در مراسم آغاز عملیات اجرایی به نتیجه برسد.
این نماینده ادامه داد: از سوی دیگر در زمینه خط انتقال بین حوزهای براساس مصوبه سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به استان نیز باید در اسرع وقت با مصوبه کمیسیون ماده ۲۳ عملیاتی شود و این درحالیست که ۶۰کیلومتر آن لوله گذاری گردیده است.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس همچنین بر موضوعاتی از جمله لایروبی رودخانهها، احداث دیوارهای ساحلی و بهسازی خسارتهای ناشی از سیل در مناطق روستایی، حمایت و ایجاد انگیزه برای صنعتگران جهت تولید برق تجدیدپذیر و تامین انرژی در زمان پیک مصرف و ایجاد نیروگاههای خورشیدی برای رفع ناترازی برق تاکید کرد.