پخش زنده
امروز: -
حدود۳۰ درصد محصولات کشاورزی به ضایعات تبدیل میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،پروین شرایعی عضو هیات علمی مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی گفت:رای تأمین امنیت غذایی در یک چرخه تولید از مزرعه تا سفره باید تمامی حلقههای زنجیره تولید با هم همکاری داشته باشند.
او افزود: در این بین ضایعات محصولات کشاورزی نیز مانعی در نیل به امنیت غذایی به شمار میآید.
وی گفت:بررسـیهای مقدماتـی انجـام شـده نشـان میدهنـد کـه قسـمت عمـده ضایعـات در کشـورهای در حـال توسـعه و از جملـه ایـران، مربــوط بــه مراحــل برداشــت و پــس از برداشــت اســت.
عضو هیات علمی مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی افزود:علیرغــم توجــه کمرنــگ بــه کاهــش ضایعــات در مراحـل پیـش از برداشـت یعنـی کاشـت، داشـت و حیـن برداشـت، مرحلـه پـس از برداشـت حلقـه مغفـول مانـده زنجیـره اصلـی کاهـش ضایعـات است.
پروین شرایعی گفت:در تمـام مراحـل یـاد شـده، ضایعـات بـه میـزان متفـاوت وجـود دارد امـا مقـدار ضایعـات پـس از برداشـت نسـبت بـه مراحـل قبـل از برداشـت بسـیار بیشتـر بـوده است و ایـن امـر باعـث میشـود کـه عمدتـا ً ضایعـات را به عنـوان ضایعـات پـس از برداشـت در نظـر گرفتـه شود.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی افزود:اولیــن قــدم بــرای اجرای بــه امــر تعدیــل و کاهــش ضایعــات، گــردآوری اطلاعات مســتند و مبتنــی بــر اصــول علمــی و فنــی اســت، ایــن در حالــی اسـت کـه تاکنـون مطالعـه جامعـی در خصـوص تعییـن مقـدار دقیـق ضایعـات محصـولات باغـی و زراعـی در مراحـل مختلـف زنجیـرة تولیـد تـا مصـرف نشده است.
پروین شرایعی گفت: از آنجایی که ایـن امـر از مهمتریـن اقدامـات زیربنایـی بـرای برنامه ریزیهـای کلان ملـی بـرای کاهـش ضایعـات اسـت در راستای اجرای طرح کلان کاهش ضایعات و بهره گیری از زائدات محصولات کشاورزی طرح های در سطح ملی در موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی در حال اجرا است.
او افزود: هدف این طرح ها کمی کردن تلفات پس از برداشت محصولات زراعی و باغی در شرایط زنجیره عرضه واقعی است.