پخش زنده
امروز: -
در حال حاضر، بیماری های نوپدید و بازپدید منتقله توسط گونههای پشه آئدس، چالش جدید جامعه جهانی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت سال گذشته حدود ۵ میلیون ابتلا به تب دانگ در دنیا به وقوع پیوسته و ۵ هزار نفر نیز از این بیماری جان خود را از دست داده اند. دکتر زهرا نهبندانی افزود: تاکنون ۱۵۲ بیمار تب دنگی در کشور شناسایی شده است که ۱۲۵ مورد از موارد مثبت تب دنگی سابقه سفر به کشور امارات داشته اند. او گفت: ۱۳ مورد بیمار مبتلا به تب دنگی در کشور هیچ گونه سابقه مسافرت به کشورهای آلوده را نداشته اند و از طریق انتقال محلی به بیماری تب دنگی مبتلا شدند.
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کشور همسایه شرقی ما پاکستان یکی از مناطق آلوده جهان است گفت: تاکنون ۲ مورد بیمار مثبت تب دنگ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و یک مورد دیگر مربوط به دانشگاه تربت حیدریه همگی با سابقه سفر به کشور امارات شناسایی شده اند. وی رصد و پایش اقدامات، مراقبت حشره شناسی در مبادی ورودی و نقاط مهم به صورت تله گذاری ومراقبت لاروی، انجام نمونه گیری انسانی و نظام مراقبت سندرمیک بیماری، آموزش پرسنل بهداشتی و درمانی، مدیریت بهداشت محیط و آموزش به مردم را از جمله وظایف نظام سلامت برشمرد و افزود: فقط۲۰ درصد پیشگیری، مراقبت و کنترل ناقل و بیماری تب دنگ بر عهده و در اختیار نظام سلامت است و ۸۰ درصد دیگر در گرو مشارکت و اقدامات سایر دستگاهها و نهادهای وظیفه مند است.
رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دوره کمون بیماری تب دنگی ۳ تا ۱۴ روز است و علائم ونشانههای بیماری ۳ روز تا ۲ هفته بعد ایجاد می شود.