پخش زنده
امروز: -
با اجرای الگوی کشت گیاهان دارویی و کم آب بر، برنامه پنج ساله برای توسعه ۲۰ هزار هکتار این محصولات تدوین شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون هزار و ۳۰۰ هکتار به سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان افزوده شده است.
دهمرده گفت: سیستان و بلوچستان دارای بیش از ٢٠٠ گونه گیاهی زراعی، باغی، جنگلی و مرتعی است.
وی بیان کرد: عمده گیاهان دارویی که در هدف برنامه توسعه کشت گیاهان دارویی قرار دارد شامل حنا، چای ترش، نیل یا وسمه، گل محمدی، سیر و زیره سبز، رازیانه و سیاهدانه قرار دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان استان تصریح کرد: برای تحقق توسعه گیاهان دارویی، تولید و توزیع انواع بذر، احداث واحدهای فرآوری، اسانس گیری و گلاب گیری، احداث مزارع الگویی با همکاری مراکز تحقیقاتی و همکاری با بهره برداران در کشت و صادرات محصولات تولیدی را در دستورکار سازمان جهادکشاورزی قرار دادهایم.
دهمرده گفت: در دو سال اخیر با صرف اعتباری بالغ بر۷۲۶ میلیارد ریال و اجرای دو هزار و ۱۵۳ هکتار سیستم نوین آبیاری، سطح اراضی کشاورزی مجهز شده به این سیستمها در سطح استان به ۵۰ هزار هکتار ارتقاء یافته که زمینه صرفه جویی ۲۶۸ میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی را فراهم کرده است.
وی افزود: با هدف حفظ، احیا و افزایش آبدهی قنوات در دوسال گذشته با اعتباری بالغ بر ۹۷۸ میلیارد ریال، ۳۸۸ طرح اجرایی شده که از لحاظ تعداد طرحهای اجرا شده رشد پنج برابری و از لحاظ میزان اعتبار هشت برابر افزایش داشته است.
دهمرده خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته با هدف ارتقای تولید، حفظ اشتغال و ایجاد فرصتهای شغلی پایدار برای شش هزار نفر و با سرمایه گذاری بیش از ۹ هزار و ۹۲۵ میلیارد ریال از محل تسهیلات بانکی و آورده بهره برداران در زیر بخشهای کشاورزی، در قالب اجرای هزار و ۳۰۰ طرح سرمایهگذاری انجام شده است.