بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، سعید غلامی باغی در سفر به بوشهر گفت: سامانه سیات یا همان سامانه جامع اموال تملیکی در راستای مبارزه با قاچاق کالا و تعیین تکلیف کالاهای کشف شده و متروکه در انبارها و مختصات دقیق کالاها در انبارها از تیرماه در سراسر کشور راهاندازی شده است.
وی افزود: این سامانه در راستای مطالبه آیتالله رئیسی رئیس جمهور شهید، در بازدید از انبارهای این سازمان در سال ۱۴۰۰ و دستور وزیر اقتصاد اجرایی شد.
معاون بهرهبرداری و فروش سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی در نشست با معاون دادستان بوشهر و دستگاههای مبارزه با قاچاق کالا و سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی، اضافه کرد: استقرار این سامانه هوشمند و شفاف با قابلیت ارائه گزارش برخط، جلوگیری از هر گونه فساد و کسری کالا، امکان نظارت بر عملیات ورود و خروج کالاها و تسریع در تعیین تکلیف کالاها برای برقراری ارتباط سامانه با مراجع رسیدگی کننده و دستگاههای صدور مجوز راهاندازی شده است.
وی با اشاره به صدور شناسه کالا و رهگیری در این سامانه، گفت: با اتصال همه انبارهای سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی به شبکه هوشمند، ثبت دقیق صورتجلسه، کشف امکان صدور شناسه رهگیری و شناسه کالا و همچنین تعیین ارزش قیمت کالاها فراهم شده است.
غلامی باغی عنوانکرد: دستاوردهای کلیدی این طرح حذف اسناد کاغذی، امکان رصد وضعیت کالا از مرحله تحویل در انبار تا صدور کالا، امکان دریافت گزارشهای متنوع در جهت تصمیمگیری و سیاستگذاری و سرعت در تعیین تکلیف کالاها است.
وی یادآور شد: مطابق ماده ۱۸ آییننامه مواد ۵۵ و ۵۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بهمنظور مستندسازی الکترونیک اطلاعات اموال ناشی از قاچاق، سازمان اموال تملیکی مکلف شد با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان تعزیرات حکومتی، گمرک و دستگاههای کاشف، از مرحله کشف کالای قاچاق تا بازگشت مجدد آن به اقتصاد رسمی کشور، سامانه سیات را تکمیل کند که این امر در دولت شهید رئیسی محقق شد.
معاون بهرهبرداری و فروش سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی اظهار کرد: سامانه سیات در استان بوشهر با وجود بنادر و گمرکات متعدد نقش تاثیرگذاری در تحقق اهداف یاد شده از جمله شفافسازی در امور گمرکی و تعیین تکلیف کالاهای قاچاق خواهد داشت.