سنت غلط سوختن کاه و کلش در کوهنانی
مدیر جهاد کشاورزی کوهنانی گفت: آتش زدن کاه و کلش به حاصلخیزی زمینهای کشاورزی آسیب جدی وارد میکند به همین دلیل اجتناب از آتش زدن کاه و کلش مزارع اقدامی در راستای افزایش تولید در بخش کشاورزی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، کارشناس جهاد کشاورزی کوهنانی گفت: سوزاندن کاه و کلش مزارع علاوه بر آلودگیهای زیستمحیطی که پیگرد قانونی به دنبال دارد باعث ازبینرفتن موجودات تجزیهکننده خاک میشود.
علی رشیدزاده گفت: آتش زدن کاه و کلش علاوه بر آلودگی محیط زیست عوارض جبران ناپذیری همچون کاهش مواد آلی خاک، کاهش نفوذ پذیری خاک، افزایش فرسایش خاک و از بین رفتن مواد مغذی خاک را در پی دارد
مدیر جهاد کشاورزی کوهنانی گفت: آتشسوزی کاه و کلش مزارع در مواردی باعث سرایت به جنگلها و مراتع میشود و خسارتهای جبران ناپذیری را ایجاد میکند.
علی رشید زاده تأکید کرد: از نظر علمی و طبق نظر کارشناسان کشاورزی هم سوزاندن کلش مزارع منسوخ است و به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
وی گفت: امروز کشاورزی حفاظتی یعنی اینکه کلش و مواد باقیمانده محصولات کشاورزی باید با خاک مخلوط و تبدیل به ماده آلی شود تا شاهد بهرهوری در تولید باشیم.
رئیس دادگاه عمومی کوهنانی نیز با بیان اینکه آتشزدن کاه و کلش مزارع طبق قانون جرم است گفت: جریمه نقدی و غیرنقدی را به دنبال دارد.
مهدی ایمانی افزود: جزای نقدی مجرمان از ۶ ماه تا ۲ سال حبس و جزای غیر نقدی آنها از ۲۰ تا ۸۰ میلیون خواهد بود.