امکان زیارت با گذرنامههای با اعتبار کمتر از ۶ ماه در ایام اربعین
رئیس ستاد مرکزی اربعین گفت: گذرنامههایی که کمتر از ۶ ماه اعتبار دارند، در ایام اربعین اجازه عبور از مرزهای عراق را خواهند داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،آقای سید مجید میراحمدی معاون وزیر کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین و آقای دکتر سید علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر ، تمهیدات و آمادگی دستگاه های مرتبط با مراسم پیاده رویی اربعین امسال را بررسی کردند.
مقدمه: امشب میخواهیم راجع به آغاز رسمی عملیات اربعین ۱۴۰۳ صحبت کنیم، تمهیدات و همچنین آمادگی دستگاهها در برگزاری مراسم امسال همزمان با آغاز ماه صفر و البته ۲۰ روز مانده به اربعین حسینی آیین راهپیمایی با شکوه پیاده روی اربعین حسینی به طور رسمی آغاز شده است.آقای دکتر میراحمدی به عنوان معاون وزیر کشور و رئیس ستاد اربعین با وزیر کشور عراق دیداری داشتند.
سوال: آقای دکتر میراحمدی در این دیدار چه توافقاتی با طرف عراقی برای برگزاری هرچه باشکوهتر مراسم امسال صورت گرفت؟
میراحمدی: ما با مسئولین محترم عراق و دستاندرکاران بحث اربعین مراودات مستمری را داریم و از آن حالت رسمی و تشریفاتی گذشته در آمده و کاملاً عملیاتی و در زمانهای مقتضی خیلی به سرعت این ملاقاتها انجام میشود. روز یکشنبه ما یک سفر کمتر از یک روز را داشتیم و بخشی از ستاد اربعین ما با ستاد اربعین عراق آخرین توافقات و نحوه اجرا را مرور کردیم چون دیگر وارد ایام زیارتی اربعین حسینی میشدیم بحمدالله در مرور این توافقات اکثر قریب به اتفاق توافقات صورت گرفته، آمادگیهای خودشان را برای اجرا اعلام کردند تمهیدات و مقدمات آن توافقها را فراهم کرده بودند بحثهای جدیدی هم که مطرح شد آنها هم با آغوش باز از پیشنهادات جدید استقبال کردند. من بعضی از نکات نسبتاً جدیدتر و با اهمیتتر را عرض میکنم.
سوال: ضمن این که اشاره هم بفرمایید به پیشنهادات جدیدی که مطرح شده است؟
میراحمدی: بله از جمله این که پیشنهاد کردیم گذرنامههایی که کمتر از ۶ ماه اعتبار دارد اجازه بدهند اینها در ایام اربعین یعنی از اول صفر تا آخر ماه صفر بتوانند از مرزهای عراق عبور کنند و آنها با این امر موافقت کردند بنابراین زائرین عزیز میتوانند از فردا کسانی که گذرنامهشان زیر ۶ ماه اعتبار دارد به مرزها مراجعه کنند نیازی به تغییر گذرنامه یا گذرنامه جدید ندارند از قبل هم این بود و جواب نهایی را در این نشست دادند و این که در طول ایام اربعین تعداد پروازهای ما بیش از ۳۰۰۰ پرواز افزایش پیدا کند از ابتدای ماه صفر ولی قاعدتاً به تدریج این نیازمندیها افزایش پیدا میکند.
نکته دیگر این که درخواست کردیم فرودگاه نجف به صورت شبانه روزی باشد، باز با این مسئله توافقات لازم را انجام دادند پیشنهاد شد که پروازهای عراقی مثل العراقیه برای کمک رسانی به انتقال زائرین هر میزان که عزیزان عراق آمادگی دارند بیایند اما با قیمتهای ما، با کمکهایی که در زمینه سوخت به آنها انجام میشود این کار را انجام بدهند که قرار شد این را آقای السودانی بررسی کنند و جواب نهایی را ظرف یکی دو روز آینده اعلام کنند. در موضوعات مربوط به جمعیت هلال احمر آقای دکتر کولیوند بودند و آقای محمدی بخش سازمان هواپیمایی، آقای هادیان فر از وزارت راه باز آن نیازمندیها مطرح شد به حمدالله توافقات خیلی خوبی صورت گرفت .
سوال: به سامانه سماح مروری داشته باشیم نقاط مشترک، نقاط متمایز نسبت به سالهای گذشته، تا الان سامانه سماح چند نفر ثبت نام کردند؟
میراحمدی: تا الان بیش از یک میلیون و پانصد هزار نفر ثبت نام کردند که نسبت به مدت مشابه شاهد ۱۵ درصد افزایش هستیم.
سوال: دفعه پیش که خدمت شما در گفتگوی ویژه خبری بودیم اشاره کردید به مزایای ثبت نام در سامانه سماح، خیلی مختصر بفرمایید مزایای این سامانه و کسانی که در این سامانه ثبت نام میکنند چه امکاناتی دریافت میکنند؟
میراحمدی: یک بحث این است که این عملیات عظیم اربعین حسینی که پیش بینی ما این است که امسال بیش از چهار و نیم میلیون نفر از مرزها عبور کنند و باز برگردند یعنی یک عملیاتی برای حدود ۹ میلیون نفر است برای این مسئله با همه تمهیداتی که دیده شده، بسترها و زیرساختهایی که پیش بینی شده اما ما نیاز داریم که برای برنامهریزیهای خودمان و جلوگیری از غافلگیریها اطلاعات لازم زائرین را از قبل از حرکت آنها و برنامههایی که پیش بینی شده در سامانه سماح مطلع شویم بنابراین اولین کمکی که میشود برای مدیریت این عملیات بزرگ و کمک به خود زائرین در برنامهریزی در تسهیل امورشان است، نکته بسیار مهمتر این است که کسانی که در سامانه سماح ثبت نام میکنند توصیه شده که حتماً از بیمه استفاده کنند این بیمه ارزان قیمت ۶۰ تومان، ۷۰ تومان، ۸۰ تومان یک بیمهای است که خدمات بسیار زیاد و گستردهای را به عزیزان میدهد خدمات بیمارستانی و سایر نیازمندهایی از این دست در عراق بسیار گران قیمت است لذا انجام این بیمه خیال آنها را راحت میکند ضمن این که اگر خدای نکرده حادثهای دیدند، مسئلهای منجر به فوت عزیزان شود که انشاالله شاهد آن نباشیم هزینههای آنها به شکل شایستهای تامین میشود، غرامتهایشان حتی تا یک میلیارد تومان پرداخت میشود و بسیار برای عزیزان موثر است و این یکی از دلایلی است که ما پافشاری میکنیم در این موضوع به خاطر این خدماتی است که به زائرین ارائه میشود. یکی از امکانات دیگری که برای عزیزان دولت سیزدهم و ادامه آن آقای دکتر پزشکیان هم در جلسه ای که خدمتشان بودیم تاکید داشتند این است که برای هر زائری ۲۰۰ هزار دینار عراقی تامین میشود کسانی که در این سامانه ثبت نام کنند و با عزتمندی و با سهولت به صورت الکترونیکی ثبت نام میکنند بانک خودشان را هم خودشان انتخاب میکنند و در یک ساعت مشخصی بدون مشکل میتوانند ارز خودشان را دریافت کنند، این هم از اقدامات سامانه سماح.
سوال: آقای دکتر مرعشی جمعیت هلال احمر به تجربه ثابت کرده که هر سال کارنامه کاری اش را در اربعین مرور میکند، آسیب شناسی میکند نقاط قوتش را استمرار میدهد و تقویت میکند و نقاط ضعفش را برطرف میکند. امسال شما به اتفاق همه همکارانتان در جمعیت هلال احمر برای اربعین امسال چه کردید برای این که شاهد نقاط متمایزی در پیادهروی باشید؟
مرعشی: ما نقاط ضعف را بررسی کردیم گروهی خارج از تیم درمانی ما که سال گذشته در اربعین با ما بودند این بررسی را برای ما انجام دادند که در تحلیل دادهها دچار اشکال نباشیم و بر آن اساس نقاط ضعفی که احصا شده بود برای آن برنامه ریزی شد، با توجه به این که هر سال زائرین اربعین افزایش تعداد پیدا میکنند ما هم به تبع آن امکاناتمان را افزایش دادیم و در مشکلاتی که در سال گذشته زائرین با آن مواجه بودند سعی کردیم آنها را برطرف کنیم، یکی از آن مشکلات بحث بیمه بود که بازنگری شد و با سازمان حج و زیارت و بیمه طرف قرارداد توافقات بسیار خوبی شد.
سوال: کسانی که بیمه هستند چه خدماتی میگیرند؟
مرعشی: تاکید مجدد ما برای همین است که در سامانه سماح ثبت نام کنند که از آن خدمات بتوانند بهرهمند شوند این خدمات شامل خدمات بستری، انتقال بیمار، استفاده از خدمات بستری بیمارستانهای نجف، کربلا، کاظمین برای بیمارانی که نیاز به بستری و اعمال جراحی دارند قابل استفاده است. هزینههای درمانی در عراق بسیار گران است و چنانچه زائری بیمه نباشد دچار مشکل میشویم در گرفتن خدمات ضمن این که اگر حادثهای در زمان انتقال به داخل عراق یا در مسیر برگشت برای زائر اتفاق بیفتد باز اگر بیمه باشد از سقف بیمه حادثه و غرامت میتوانند استفاده کنند. حسن دیگری که دارد بیمه، برنامهریزی مسئولین است که بر آن اساس میتوانند ورود، خروج و زمان را برای زائرین برنامهریزی کنند تا زائر ما دچار مصائب و مشکلات کمتری در طول مسیر رفت و آمد بشود، این اطلاعات کمک میکند به مسیر ورود و خروج و کمک میکند به نقل و انتقال زائرین.
سوال: آقای دکتر میراحمدی اشاره کردید ما در توافق با طرف عراقی از ابتدای صفر بسته به افزایش تعداد زائران، پروازها افزایش پیدا خواهد کرد در خطوط هوایی، برویم سراغ تعداد اتوبوسها، نرخ بلیط اتوبوسها و ببینیم که وضعیت اتوبوسها در این ایام و در این مسیرها به چه صورت خواهد بود؟ در برخی از سالها ما در این حوزه و این موضوع مشکلاتی داشتیم.
میراحمدی: بحث حمل و نقل یک بخش داخل ایران است و بخش دیگر در داخل خاک عراق است، در مورد داخل ایران این را عرض کنم که همچنان یکی از چالشهای ما برای زائرین عزیز کمبود وسیله حمل و نقل عمومی است؛ لذا ما تمرکز اصلی خودمان را برای حل این مشکل توسعه پارکینگها در مرزها قرار دادیم در شرایط فعلی بیش از ۶۰۰ هزار خودرو در آن واحد میتوانند در پارکینگهای مرزهای ششگانه ما پارک بشوند و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد لذا توصیه اکید ما هم این است که زائرین عزیز برنامهریزی خودشان را بر روی استفاده از خودروهای شخصی قرار بدهند البته خودروهای اینترنتی، بحث نذر مسافر، همه اینها هم در کنار این کمک کننده است. وزارت حمل و نقل هم یک بسیج همگانی کرده که انشاالله بتواند از ظرفیت حمل و نقل عمومی به شکل گسترده استفاده کند، حدود ۴۰۰۰ دستگاه اتوبوس آماده کرده در جلسهای که با حضور آقای دکتر پزشکیان تشکیل شد قبل از آن در خدمت آقای دکتر مخبر سهمیهای برای وزارت نفت، وزارت صمت این دو وزارتخانه که امکانی برای پشتیبانی از این امر دارند و نیروهای مسلح پیش بینی شده که آنها هم بیایند و کمک کنند، انشاالله در موضوع حمل و نقل ما نخواهیم گذاشت که زائرین عزیز دچار مشکلی شوند، آن هم در هوای گرمی که ما با آن مواجه هستیم.
سوال: اشاره کردید به جهت تعداد پارکینگ رفت و آمد تمهیدات و برنامهریزی صورت گرفته است. گویا نرخ هزینهها ۳۰ درصد افزایش یافته است. چرا؟
میراحمدی: نه این مسئله در ستاد مرکزی اربعین مطرح شد و ما با آن مخالفت کردیم، آقای وزیر کشور هم مخالفت کردند آن چیزی که مصوبه ستاد مرکزی اربعین است مثل سنوات گذشته قیمت بلیط یک سر خالی محسوب میشود.
سوال: فقط چند روز اینها یک سرخالی هستند بقیه ایام؟
میراحمدی: قاعدتاً از اول ماه صفر برای انتقال زائرین مسافر خودشان را دارند ولی برای برگشت تعداد زائرین کمتر است تا تعداد زائرینی که دارند میروند به سمت مرزها در روزهای پایانی هم به هفتههای پایانی هم برعکس میشود تعداد زائرینی که میخواهند برگردند بیشتر است تا کسانی که میخواهند بروند، بنابراین ما از اول صفر تا ۲۵ صفر این قاعده را گذاشتهایم، پیشنهادی بود البته که ۳۰ درصد دیگر هم به این اضافه شود که باهاش موافقتی صورت نگرفت.
سوال: پس آنچه که در خبرها و برخی از منابع منتشر شد مبنی بر افزایش ۳۰ درصدی نرخ کرایهها؟
میراحمدی: نه واقعیتی ندارد اگر جایی انجام بدهد تخلف است.
سوال: آقای دکتر مرعشی تعداد پایگاههای جمعیت هلال احمر این بار نسبت به گذشته چه تفاوتهایی دارد چقدر افزایش دارد؟
مرعشی: ما در تمام امکاناتی که امسال در اربعین ارائه میکنیم به طور متوسط در بعضی از موارد حداقل ۳۰ درصد تا بعضی از موارد تا ۱۰۰ درصد و به طور متوسط نزدیک به ۶۰ درصد ما افزایش ارائه خدمات را داریم ما هر ساله هماهنگی بسیار خوبی را ارگانهای درمانی عراق از جمله هلال احمر وزارت بهداشتشان حشد شعبی و همینطور مواکب درمانی عراق و بخش خصوصیشان انجام میدهیم، امسال هم این تمهیدات انجام شده ما به طور متوسط در مسیر زمینی بین هر ۶۰ تا ۷۰ کیلومتر در مسیر مهران یک پایگاه امدادی را گذاشتهایم چیزی را که امسال اضافه کردیم به آن مسیر با توجه به خطرات جادهای که وجود دارد در سه راهی کوت یک بیمارستان سیار ۳۲ تختخوابی را امسال در خدمت زائرین خواهیم داشت و در بین راه نجف تا کربلا ۲۵ موکب درمانی و چهار بیمارستان تخصصی را امسال در خدمت زائرین خواهیم بود یعنی به طور متوسط در مسیر نجف تا کربلا هر ۶۰ عمود یک مرکز درمانی ما موکب درمانی ما حضور دارد سوال در بیمارستانهای عراقی هم حضور دارید مرعشی به طور کامل در بعضی از بیمارستانها ما نیروهای تخصصیمان مثل بیمارستان الحسین و الفرات نیروهای ما حضور خواهند داشت و با همکاری طرف عراقی عمل جراحی و قرار گرفتن در اورژانس بیمارستان و اداره یک بخش از بیمارستان در اختیار نیروهای هلال احمر است.
سوال: آقای دکتر میراحمدی آقای دکتر پزشکیان ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران اشاره کردند و تاکید داشتند که تمام نهادها تمام دستگاهها در موضوع اربعین و پیادهروی امسال به آنچه که تعهد کردهاند عمل کنند تعهدها به چه صورتی است انجام کارها به چه صورتی پیش میرود؟
میر احمدی: من اجازه میخواهم قبل از اینکه پاسخ این سوال را بدهم دو سه نکتهای را که در حوزه پزشکی بود در توافقات بود و فرصت نشد آقای دکتر هم بهش اشاره کنند، یک نکتهاش مربوط به زائرین است و مهم است این است که زائرینی که دارو مصرف میکنند بعضی از داروها که نوع موادی که درش به کار رفته عراقیها آن را ممنوع میدانند لیست آنها توسط جمعیت هلال احمر ما تهیه شد و با طرف عراقی توافق شد که اینها را داروهای ممنوع ندانند، اما شرطش این است که بیمار ما زائر بیمار ما حتماً نسخه پزشکش را همراه خودش داشته باشد که یک مجوزی برای انتقال آن داروی شخصی خودش باشد.
سوال: و اگر نداشت آنجا تمهیدی برای این موضوع است؟
میراحمدی: نه امکان اینکه بخواهد آن را زائر قطعاً نمیتواند این دارو را با خودش همراه داشته باشد یا بایستی دارو را کنار بگذارد یا بایستی از سفر صرف نظر کند.
سوال: پس قبل از سفر حتماً مراجعه کنند به پزشک خودشان و آن نسخه لازم را و تجویز لازم را ببرند؟
میراحمدی: حالا اگر آقای دکتر هم توضیحی داشتن میتوانند بدهند، نکته دیگری که بسیار مهم است موافقت وزارت کشور و دولت عراق برای پرواز هلیکوپترهای امدادی ما در هر نقطهای که حادثه اتفاق افتاده میتواند هلیکوپتر ما برای امداد زائرین فرود بیاید که این خوب بسیار توافق قابل توجهی بود و همچنین آزاد بودن تردد آمبولانسهای ما در مسیری که زائرین هستند، البته گفتند برای کمک به اینکه رانندگان شما و عزیزانی که در کنار رانندگان هستند ما یک نفر عراقی را هم که مسلط به راهها باشد و زبان بداند آن را هم قرار میدهیم که در واقع در این زمینه هم کمکی از این عزیزان صورت بگیرد سوال پس در صورت ضرورت خودروهای اورژانس و بالگردها اجازه ورود به عراق را دارند میراحمدی بله اصلاً آمبولانسهای عزیزان که آنجا از قبل پیش بینی شده وارد خاک عراق شدهاند ولی در گذشته محدودیت تردد و جابجایی داشتند الان این محدودیتها برای عزیزان برداشته شد و هم یک راهنما کنار عزیزان قرار دادند این توافقات بسیار خوبی است که قدرت عمل و سرعت عمل عزیزان را به طور قابل توجهی افزایش میدهد در جلسهای که خدمت آقای دکتر پزشکیان بودیم و بایستی تقدیر و تشکر کنیم از اهتمام ایشان در همان ابتدای فعالیت خودشان ما گزارشی را خدمتشان دادیم که به حمدالله با وجود اینکه تصور میشد بر اثر این دوره انتقال یک کاستی و که هم تحرکی و یا کم انگیزگی در بخشی از کسانی که در سطوح پایینتر هستند برای انجام تعهدات به وجود بیاید ولی گزارش دادیم که همه دستگاهها وزارتخانهها سازمانها و نهادها به شکل کامل تقریباً تعهدات خودشان را انجام دادند یکی دو جا که یک عقب ماندگیهایی داشتند آنها هم قول دادند که این کار را به سرعت انجام میدهند که الان در همین مسیر است تاکید ایشان این بود که حتماً به عهد و تعهدی که دستگاهها دادهاند عمل کنند که بحمدالله در همین مسیر دارند وارد عمل میشوند.
سوال: آقای دکتر مرعشی راجع به نکات دارویی و همچنین وضعیت دارویی پایگاهها و حتی بیمارستانهایی که مستقر هستند در خاک عراق برای ما توضیح بدهید انجام اعمال جراحی اگر خدای ناکرده یک زائری نیاز داشت آنقدر در آن وضعیتی هستیم که به لحظه اقدام کنید به انجام چنین مواردی؟
مرعشی: در مورد دارو لیست اقلام دارویی ممنوعه مشخص شده بوده و با این توافق و با توجه به وجود نسخه درمانی در مورد بیماریهایی مثل سرع، مثل بیماریهای اعصاب و روان اینها مشکلش حل شده و بدون مشکل میتوانند با نسخه دارویشان را با خودشان ببرند آنچه که همچنان محل توافق است و بردنش ممنوع است بردن داروهای مخدر است که اینها باز بردنش به عراق ممنوع است و چنانچه همراه زائر باشد میتواند دردسرساز باشد برای زائرین عزیز دارو به اندازه کافی با حجم بسیار مناسب انتقال پیدا کرده به داخل عراق بنابراین زائرین در مورد داروهای خاصی که مصرف میکنند اضافه بر داروهای بیماریهای خاص خودشان مثل فشار خون، دیابت، ناراحتیهای تنفسی، بیماریهای اعصاب و روان و سرع داروهای عمومی را نیازی نیست و تامین شده برایشان به خصوص در مورد گرمازدگی امسال عنایت ویژه دیده شده با توجه به گرمای هوا و امیدواریم که با رعایت نکات ایمنی پیشگیری از گرمازدگی زائرین مان زیارت مطلوبی را داشته باشند.
سوال: آقای دکتر میراحمدی آقای دکتر مرعشی یک نکتهای را گفتند که شاید رسانههای غربی به واسطه این موضوع خیلی مانور دهند روی موضوع اربعین حسینی حالا چه امسال و چه سالهای گذشته، اما وزارت کشور و نهادهایی که درگیر هستند جمعیت هلال احمر ستاد مرکزی اربعین همیشه تمهید میکند تا کوچکترین موارد را حتی تامین آب را و مواردی را که جلوگیری میکند از گرمازدگی زائر چه کردید امسال برای اینکه این نقاط با قوت بیشتری روی کار بیاید و انجام وظیفه شود؟
میراحمدی: ما برای بحث گرمازدگی که از سال قبل تقریباً شروع شد و جدیتر شد پیشبینیهای گستردهای را در حوزه خدماتی و بعد امدادی و درمانی پیش بینی کردیم تدارک دیدیم و برنامهریزی کردیم از جمله آنها توسعه سایبانها بود الان ما در برنامهریزی خودمان بیش از ۱۵۰ هزار متر مربع سایبان را پیش بینی کردیم بخش قابل توجهش الان آماده شده زیر این سایهبانها مهپاشها، جتفنها و شرایطی که هوا رو خنک کند در پایانههای مرزی در مسیرهایی که زائرین تردد میکنند این انجام شده و شرایط قابل تحملی برای زائرین فراهم است و نگرانی در این جهت وجود ندارد تامین آب شرب به عزیزان ما بیش از ۲۰۰ میلیون بطری آب را که جز همین تعهداتی که در جلسه ستاد اربعین بهش اشاره شد و تاکید شد تامین شده الان بخش اعظمش به مرزها منتقل شده، خنک کردن اینها، تاسیس سردخانهها، تاسیس کارخانههای تولید یخ، در حوزه پزشکی آقای دکتر قطعاً در توضیحاتشان اگر لازم شد میفرمایند پیش بینی نحوه درمان اینها اتاقهای سرد، سرمهای مورد نیاز شرایطی که ما با این شرایط انشاالله نگرانی خاصی برای گرمازدگی نداریم آن مسئلهای که مهم است این است که جریان استکباری و خصوصاً در شرایط فعلی اوضاع منطقه و جهانی و جنایتها و دردمنشیها سفاکیها که از نصاب آن در جهان گذشته و نظام صهیونیستی و تروریستی آنها را بر علیه ملت مظلوم فلسطین و غزه به کار گرفته بیش از ۴۰ هزار فلسطینی ساکنین غزه را به شهادت رسانده و آن فضایی که است شعار امسال ما کربلا طریق الاقصی است و همین در سفری که حقیر در این هفته در عراق داشتم بسیاری از جادههای حرکتی زائرین الان از این شعارها در روی تابلوها نصب شده و مسئله بسیار مهمی است حماسه اربعین حسینی و دشمنان بسیار نگران این حماسه بزرگ هستند تلاش میکنند اربعین هراسی کنند مطمئن باشند عزیزان زائر ما هیچ مشکلی در حوزه سلامت و بهداشت و امنیت وجود ندارد و انشاالله امسال اربعینی با شکوهتر و سهلتر از سالهای قبل را شاهد خواهیم بود.
سوال: مطمئناً شما به عنوان رئیس ستاد مرکزی اربعین و آقای دکتر مرعشی به عنوان بخش پزشکی حج و زیارت توصیههایی دارند توصیههای شما آقای میراحمد ی؟
میراحمدی: اولاً همان توصیه همیشگی ما سامانه ثبت نام در سامانه سما انجام عملیات بیمه سفر را زودتر آغاز کنند زودتر برگردند مدت ماندگاری را بیش از ۶ روز قرار ندهند و همین شکل برنامهریزی بکنند مسئله توجهات به نکات بهداشتی و نحوه مدیریت در موضوع گرما و سایر بیماریهای واگیردار که در دستورالعملهای عزیزان وجود دارد مسئله مهم دیگر این است که حتماً تاکید میکنیم زائرین دقت کنند که در هنگام خروج مهر خروج از مرز عراق توسط پلیس گذرنامه گذرنامهشان ثبت شود این را شخصاً دقت کنند اگر اقدام نشد تذکر بدهند که این مهر حتماً ثبت شود که دچار مشکل و در واقع جز ورود غیرقانونی محسوب نشود.
سوال: آقای دکتر مرعشی؟
مرعشی: با توجه به گرمای بسیار زیاد هوا توصیهمان به مدیریت زمان راهپیمایی در مسیر نجف تا کربلا است و سعی کنند که در ساعات خنک راهپیمایی را انجام بدهند در مقابل تابش مستقیم نور آفتاب نباشند افراد مسن و همینطور اطفال بیشتر در معرض این مشکل قرار خواهند گرفت داروهای مورد لازم بیماریهای خاصشان را حتماً همراه داشته باشند و از کفش و کوله مناسب استفاده کنند.
ولی در خبرگزاری مهر مسئول دیگهای اومده گفته نمیشه رفت
این ملت از دست این تناقضها چیکار کنند
گذرنامه من ۴ماه اعتبار دارد.ایا امکان رفتن ب کربلا درایام اربعین وجود دارد