پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان اورژانس کشور از افزایش ٣٠ درصدی توان عملیاتی یگان اورژانس در ایام عزیمت زائران برای شرکت در آیین پیادهروی اربعین حسینی (ع) خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، معیادفر در نشست خبری با اشاره به اینکه وظیفه عملیاتی اورژانس در خاک کشور و تا نقطه صفر مرزی تعریف شده است، گفت: ۲۷۱ آمبولانس، ۴۴ دستگاه اتوبوس و ۱۴ دستگاه موتور آمبولانس در مسیر پیاده روی اربعین تا گذرگاههای مرزی مستقر میشود.
وی ادامه داد: در ایام عزیمت تا بازگشت زائران اربعین ۴ واحد آزمایشگاهی، ۱۴ بالگرد و سه هواپیما در نقطه صفر مرزی مستقر خواهند بود.
وی درباره پایش سلامت زائران خارجی که از مسیر ایران به عراق عزیمت میکنند، اظهار داشت: سلامت تمام افراد از جمله کسانی که از پاکستان وارد کشور میشوند، پایش شده و یک سری واکسیناسیونها انجام میشود که امسال تب دنگی هم به آن اضافه شدهاست.
رئیس سازمان اورژانس کشور تاکید کرد: اگر فردی علائم بیماری تب دنگی را داشته باشد، از وی آزمایشهای سریع گرفته میشود و در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایش، از ورود وی به کشور جلوگیری میشود.
میعادفر درباره شیوع سرخک در کشور عراق و توصیه انجام شده به زائران برای انجام واکسیناسیون پیش از سفر گفت: همچنان توصیه میکنیم افراد پرخطر و دارای بیماری زمینهای مراجعه کنند.
معیادفر با اشاره به استقرار هوای گرم بر کشور، یکی از دغدغههای حوزه سلامت زائران را تامین زنجیره غذایی سالم و نظارت جدی در این زمینه عنوان کرد و گفت: چالش اصلی در این ایام گرمازدگی زائران است.
وی با اشاره به اینکه بالغ بر ۳۰۰ هزار لیتر سرم برای استفاده در مرزها تهیه میشود، گفت: با شرکتهای تولیدکننده هماهنگی لازم برای تهیه سرمهای بیشتر نیز صورت گرفته است.
رئیس سازمان اورژانس کشور که مسئولیت کمیته سلامت قرارگاه اربعین را بر عهده دارد، توسعه زیرساختها در گذرگاههای مرزی با عراق را در بهبود خدمترسانی به زائران موثر دانست و اظهار داشت: در این ارتباط زیرساختهای ثابت در مرزها حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.
میعادفر این نکته را یادآور شد که هرچه توقف در نقطه صفر مرزی کاهش یابد، مشکل گرمازدگی زائران نیز کاهش خواهد یافت.
رئیس کمیته بهداشت و درمان ستاد مرکزی اربعین حسینی خاطر نشان کرد: سال گذشته در داخل کشور موردی از فوتی زائران به دلیل گرمازدگی را نداشتیم.
وی تصریح کرد: ۱۰ بیمارستان صحرایی از امروز از کرمانشاه تا مرز ریمدان پیشبینی شده و طبق برنامه زمانبندی مستقر خواهند شد و تعدادی پزشک و پرستار در وضعیت آمادهباش خواهند بود که در صورت نیاز اعزام شوند.
میعادفر با اشاره به ثبت سالروز تأسیس اورژانس، افزود: خانواده اورژانس بیش از ۲۶ هزار نفر جمعیت دارد که خدمات رایگان ارائه میدهند.
وی از صدور مجوز مرکز تحقیقات اورژانس کشور خبر داد و افزود: با فعالیت مرکز تحقیقات اورژانس کشور، اقدامات اورژانس پس از این با پشتوانههای علمی جهانی پیش خواهد رفت و خدمات استاندارد علمی ارائه میشود همچنین مجمع خیرین سازمان اورژانس ماه گذشته ثبت شد و اولین خیر با آورده ۱۴۵ میلیارد تومان به تأمین آمبولانس پرداخت که با توجه به فرسودگی ناوگان آمبولانس اتفاق مهمی برای این سازمان محسوب میشود.
رئیس سازمان اورژانس کشور، هوشمندسازی فرایندهای اورژانس را مسئله مهمی در خدماترسانی خواند و تصریح کرد: امروزه ۱۰۰ درصد خدمات اورژانس هوشمند است و دخل و تصرف افراد در خدمات وجود ندارد و آمبولانسها و خدمات بهصورت هوشمند قابل مدیریت است.
میعادفر با بیان اینکه در ۴۰۰ شهر مرکز ۱۱۵ وجود دارد، تاکید کرد: با هوشمندسازی خدمات ۲۰ تا ۳۰ درصد خدمات افزایش کرده است؛ اعتباربخشی پایگاههای اورژانس بهصورت آزمایشی انجام شده و موقعیت و جایگاه هر دانشگاه به آنها اعلام شده و از سال آینده رتبهبندی دانشگاهها اعلام خواهد شد تا بدانند وضعیت فوریتهای پزشکی آنها در چه جایگاهی است.
وی از صدور مجوز مرکز تحقیقات اورژانس کشور خبر داد و افزود: با صدور این مجوز و آغاز فعالیتهای آن ساختار تشکیلاتی اورژانس قانونمند خواهد شد چراکه همواره از نظر تعداد نیروی انسانی برای هر پایگاه اختلافاتی با سازمان امور استخدامی وجود داشته که با این مصوبه سازمان امور استخدامی، جزئیات و تجهیزات هر پایگاه مشخص خواهد شد.
رئیس سازمان اورژانس کشور اظهار داشت: ۶۵۰ طرح اورژانس طی سال جاری در حال انجام بود که بالغ بر ۴۰۰ پروژه آن انجام شده است و تا پایان سالجاری تمام این طرحها به انجام خواهد رسید.
میعادفر درباره خدمات اورژانس در اربعین، یادآور شد: خدمات اورژانس از نقطه حرکت زائران تا نقطه خروج از مرز است و از نظر پزشک و پرستار و در ادامه مسیر ظرفیتها و نیروهای بهداشتی را در اختیار جمعیت هلال احمر قرار میدهیم و سال گذشته ۴ میلیون و ۳۰۰ میلیون زائر داشتیم که از مرزهای کشور خارج شدند.
وی درباره مخاطره اصلی زائران در مسیر اربعین حسینی، گفت: بزرگترین چالش اربعین گرمای هواست که از ۵۰ تا ۶۰ درجه پیشبینی شده است. بحث ازدحام جمعیت مسئله دیگری است که برای زائران اربعین در سفر به عراق وجود دارد که البته سال گذشته به خاطر اینکه توقف زائران در مرز بهشدت کم شده بود، مشکلی در این زمینه وجود نداشت.
رئیس سازمان اورژانس کشور به ضرورت رعایت بهداشت اشاره کرد و در این باره گفت: توجه به بیماریهای مسری و عفونی موضوع دیگری است که بخاطر وجود برخی بیماریها مانند تبدنگی و سرخک باید مورد توجه زائران اربعین قرار گیرد.