پخش زنده
امروز: -
دانشگاهها و حوزههای علمیه با نظریهپردازیهای خود نقش مؤثری در پیریزی پایههای تمدن اسلامی دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری در دوره دانشافزایی و توانمندسازی مسئولین و اعضای بسیج اساتید کشور در مشهدگفت: امروز در شرایطی گرد یکدیگر جمع شدهایم که دشمن صهیونیستی پرده از چهره خشن و حیوانی خودش برداشته و رویارویی تمدن اسلامی و تمدن وحشیانه غربی امروز بیشازپیش چهره گشاده است.
آیتالله محسن اراکی در ادامه تمدن اسلامی را تمدنی ریشهدار دانست و گفت: دانشگاهها و حوزههای علمیه بهعنوان دو بال علمی، با نظریهپردازیهای خود نقش مؤثری در پیریزی پایههای تمدن اسلامی دارند و باتکیهبر آنها میتوان به یک طرح جامع ساختاری در عرصه تمدن اسلامی دست یابیم.
آیتالله اراکی افزود: در مبانی انسانی، مباحث عمیقی برای هویت جامعه، قوانین حاکم بر جامعه و قوانین حاکم بر تحولات اجتماعی داریم که حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه بر مبنای استدلال مشخص، فرد در میان جامعه و جامعه هرکدام دو مقوله مجزا هستند، گفت: آیتالله مطهری (ره) بر این باور بود که جامعه و فرد، هرکدام شخصیت مستقل خود را دارند ولی آیتالله مصباح (ره) بر این باور بود که جامعه شخصیتی فراتر از افراد ندارد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: آنچه مسلم بوده این است که جوامع شخصیتی فراتر از فرد دارند و شخصیت جوامع بر مبنای نفوذ اراده حاکمیت در جامعه، یک انسانِ واحدِ کلان تشکیل میدهد.
آیتالله اراکی گفت: حتی ملاک سنجش افراد در روز قیامت هم بر اساس روایات، همین شخصیت اجتماعی افراد است و از آنها میپرسند امام تو که بود و هویت اجتماعی او را جویا میشوند و نه هویت شخصی.
وی از نقش پررنگ امام جامعه در شخصیت جوامع یاد کرد و افزود: امام جامعه است که جوامع را گرد یکدیگر میآورد، ملاک شکلگیری جامعه است و عشق و نفرت و رفتارهای جمعی و جبههگیریها را مشخص میکند؛ باید توجه داشت که این شخصیت اجتماعی که از آن صحبت میشود، یک شخصیت حقیقی است.