پخش زنده
امروز: -
آذربایجانغربی در تولید گوشت قرمز در کشور رتبه چهارم دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد؛ معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: این استان با تولید سالانه بیش از ۵۷ هزار تن گوشت قرمز معادل شش درصد از تولید کشور در جایگاه چهارم تولید این محصول در کشور قرار گرفته است.
پرویز بستانچی افزود: بیش از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار رأس دام سبک که شامل 10 درصد دام کشور است، در استان وجو دارد و از این لحاظ هم آذربایجانغربی رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
بستانچی اظهارکرد: آذربایجان،غربی در ردیف استانهای ارسال کننده دام به سایر نقاط کشور قرار دارد بطوریکه در یکسال گذشته بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار رأس دام زنده از این استان به تهران و سایر استانهای کشور صادر شده است.
وی افزود: در زمینه تأمین گوشت قرمز بطور میانگین روزانه ۵۷ تن لاشه گرم دام سنگین و سبک تولید و روانه بازار مصرف استان میشود.
بستانچی، همچنین از فعالیت ۷۶۰ واحد مرغداری در استان خبر داد و گفت: تمامی حلقههای صنعت گوشت مرغ شامل مزارع مرغ اجداد، مرغ مادر گوشتی، کشتارگاه تمام اتومکاتیک، کارخانجات جوجه کشی و خوراک دام در استان تکمیل شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی استان اضافه کرد: درحال حاضر هفت زنجیره تولید گوشت مرغ در استان فعال است و زنجیره هشتم بزودی در خوی راه اندازی میشود.
وی، باشاره به برنامههای این نهاد برای جهش و افزایش تولید با مشارکت مردم افزود: همزمان سازی و افزایش دوقلوزایی، توزیع مواد ژنی رایگان و یارانهای، تأمین خوراکهای کامل و سیلاژ متوازن برای کاهش وابستگی به نهادههای دامی وارداتی و استفاده از پسماندههای محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی غذایی و علوفههای کم آب بر از مهمترین برنامههای معاونت بهبود تولیدات دامی استان در سالجاری است.