پخش زنده
امروز: -
تولید کنندگان برتر در عرصه صنعت خراسان جنوبی در مراسمی تجلیل شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، استاندار در این مراسم با اشاره به فراهم کردن زیرساختهای استان برای افزایش سرمایهگذاریها و حمایت از تولید کنندگان و صنعتگران گفت: یکی از مهمترین پروژههای استان پروژه راه آهن است که عمده پیشرفت این پروژه به همت دولت سیزدهم صورت گرفت.
آقای قناعت افزود: علاوه بر حمایت از تولید کنندگان باید در حوزه زیرساختها نیز اقدامات لازم صورت گیرد.
وی به تامین آب و انتقال آب از دریای عمان اشاره کرد و گفت: پروژه انتقال آب از دریای عمان تا حدی پیش رفته که نیمه دوم امسال شاهد قسمت چهارم لوله گذاری خواهیم بود و میزان آبی که به استان ما اختصاص داده خواهد شد ۶۰ میلیون متر مکعب در سال است.
استاندار در خصوص تامین برق و سوخت نیز افزود: برای رفع دغدغه سوخت استان به دلیل اینکه استان ما در انتهای خط لوله انتقال گاز است پیگیر انتقال گاز از دوراهی دشتک زابل به نهبندان و در فاز بعدی به سربیشه هستیم.
آقای قناعت با اشاره به عدم اشتیاق برخی سرمایه گذاران برای سرمایهگذاری در استان خراسان جنوبی گفت: بسیاری از سرمایهگذاران به دلیل کمبود زیرساختها تمایل به سرمایهگذاری نداشتند که بدنبال تامین زیرساختها و بهبود شرایط هستیم.
وی با اشاره به استفاده از انرژیهای نو و ایجاد نیروگاههای خورشیدی افزود: در دولت سیزدهم ۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی احداث شده و اکنون به دنبال اجرای این نیروگاهها در جوار چاههای کشاورزی هستیم.
استاندار با بیان اینکه در مدت دولت سیزدهم استان خراسان جنوبی به یک کارگاه سازندگی تبدیل و از حالت راکد خارج شده است گفت: در این مدت با وجود همه کمبودها و ضعفهای استان، شاهد حضور سرمایه گذاران در استان بوده ایم و بسیاری از پروژهها مجوز سرمایه گذاری خارجی گرفتند.
آقای قناعت با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم واحدهای اقتصادی راکد و نیمه راکد فعال شدند افزود: ۹ پروژه قبل از دولت سیزدهم و ۱۷ پروژه بعد از دولت سیزدهم فعال و در دولت سیزدهم زیرساختها تقویت شد.
وی گفت: برگزاری جلسات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید کمک زیادی در استان به رفع مشکلات تولیدکنندگان اقتصادی میکند.
استاندار افزود: در سال ۱۴۰۲ از محل تبصره ۱۸ به واحدهای تولیدی ۸۳۰ میلیارد تومان تسهیلات به بیش از ۷۰۰ تولید کننده پرداخت شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان نیز گفت: راه توسعه استان به دست خود ماست و در صورتی که سطح ریسک پذیری ما در استان بالا رود بسیاری از مشکلات حل میشود.
آریافر افزود: باید مشکلات زیرساختی حل شود تا بتوانیم به سمت نفع و منفعت تولید کننده پیش برویم.
وی گفت: صنعتگرانی که برند استان هستند باید حمایت شوند تا تولیداتشان حفظ شود و در مقابل کارگاههای کوچک صنعتی نیز باید حمایت شوند.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند نیز گفت: در حوزه معدن با کمی همت میتوانیم ارزش افزوده را به استان برگردانیم و از خام فروشی جلوگیری کنیم.
خامه زر افزود: یک شکاف تکنولوژی بین ما و دیگر کشورهای دنیاست و در حال حاضر در صادراتمان صادر کننده مواد خام هستیم تا اینکه کالایی ارسال شود که ارزش افزوده داشته باشد.
وی گفت: متاسفانه نتوانستیم توازن را در تولید ایجاد کنیم و این ناشی از عدم برنامهریزی در زمینه تولید است همانند تولید خودرو.
رئیس اتاق بازذگانی مرکز استان افزود: در تلاشیم تا بتوانیم سهم استان خراسان جنوبی را از تولید ملی افزایش دهیم و این نیازمند کمک همه مسئولین است.