پخش زنده
امروز: -
مصرف ویتامینهای B و C در کاهش استرس ناشی از قرار گرفتن در هوای گرم نقش بسزایی دارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر نقش مصرف مواد غذایی حاوی منبع ویتامینهای B و C در کاهش استرس ناشی از قرار گرفتن در هوای گرم تأکید کرد.
دکتر زهرا اباصلتی افزود: همه افراد در روزهای گرم تابستان، حداقل ۸ لیوان آب بنوشند.
او گفت: به هیچ عنوان مصرف چای، قهوه، نوشابه و حتی آبمیوه را جایگزین آب نکنند.
وی افزود:آب بهتر است خیلی سرد نباشد، زیرا مشکلات گوارشی به بار خواهد آوردبهترین حالت این است که از آبی استفاده کنید که دمای آن به دمای اتاق نزدیک باشد.
او گفت: افراد بهخصوص در روزهای گرم تابستان باید علاوه بر لیوان آب، از مواد غذایی پر آب نیز استفاده کنند.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهدافزود:کاهو یکی از پرآبترین سبزیجات است به طوری که در وزن مشابه، کاهو ۹۶ درصد، کرفس ۹۵ درصد، خیار ۹۵ درصد، کلم خام ۹۲ درصد، کلم بروکلی ۹۱ درصد، هویج خام ۸۸ درصد، هندوانه ۹۲ درصد، پرتقال ۸۷ درصد و شیر ۹۱ درصد آب دارد.
اباصلتی افزود: با وجود آنکه معضل کمآبی و گرمازدگی در فصل تابستان افراد زیادی را آزار میدهد، اما به راحتی میتوان با رعایت چند نکته تغذیهای، این روزهای گرم را نیز سپری کرد.
او گفت: بهتر است از مواد غذایی که قند زیاد و یا چربی بالایی دارند کمتر استفاده کنید و برای تامین انرژی مضاعفی که برای حفظ تعادل حرارتی مورد نیاز است، از این گروههای غذایی در کنار مواد غذایی که سرشار از ویتامینهای گروه B و C هستند، استفاده کنید.
وی با تأکید بر اینکه در فصل تابستان بهتر است از سبزیجاتی که به رنگ سبز تیره هستند نظیر برگهای سبز کاهو و بروکلی، بیشتر استفاده شودافزود: در این فصل بایدبیشتر از غذاهای خنک و سرد استفاده شود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در هوای گرم مصرف هندوانه به دلیل دارا بودن آب و مواد معدنی گوناگون برای افراد گرما زده بسیار مناسب است.
دکتر اباصلتی افزود: در فصل تابستان معمولاً الگوی غذایی افراد تغییر میکند و تمایل به خوردن غذاهای پخته کمتر و میل به خوردن غذاهای سرد و خام بیشتر میشود.