پخش زنده
امروز: -
به کارکنان کلینیک دندانپزشکی و آزمایشگاههای شهر دولتآبادشهرستان زاوه واکسن هپاتیت تزریق شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،مدیر شبکۀ بهداشت و درمان شهرستان زاوه با بیان اینکه این اقدام در راستای ارتقای سطح سلامت و پیشگیری از انتقال بیماریهای عفونی توسط کارشناسان شبکۀ بهداشت و درمان شهرستان زاوه انجام شد، گفت: انجام سوختوساز بدن، تولید صفرا برای هضم مواد غذایی چربی، به دام انداختن و تصفیۀ سموم بدن، شرکت در خونسازی در دورۀ جنینی و پیش از تولد، انجام انعقاد خون با تولید فاکتورهای خونی، مقاومت در برابر عفونتها و تامین سریع انرژی بدن هنگام ضرورت، از نقشهای کبد یا جگر سیاه در بدن است، بنابراین هر نوع اختلال در عملکرد آن، موجب مشکلات بسیار زیاد در بدن خواهد شد.
دکتر داود ایلبیگی افزود: ویروسها شایعترین علت ایجاد هپاتیتهای واگیردار در جهان هستند و هپاتیتهای ویروسی دارای پنج نوع A، B، C، D و E است.
او گفت: هپاتیت A و هپاتیت E به روش مدفوعی - دهانی و از طریق دفع غیر بهداشتی فاضلاب، آب و غذای آلوده، رعایت نکردن بهداشت فردی و نشُستن دستها با آب و صابون قبل از غذا خوردن، انتقال مییابد.
ایل بیگی افزود:هپاتیتهای B، C و D از طریق تزریق خون و فرآوردههای خونی آلوده، اعتیاد تزریقی، انتقال از مادر باردار آلوده به نوزاد و اقداماتی مانند حجامت، خالکوبی، خدمات پزشکی و دندانپزشکی با وسایل غیراستریل و آلوده انتقال پیدا میکند.
دکتر ایلبیگی خستگی، درد ناحیۀ شکم، تهوع و استفراغ، کاهش اشتها و زردی چشم و پوست را از جملۀ علائم انواع هپاتیت دانست و گفت: اگر بعضی از انواع هپاتیت مانند نوع B و C به موقع شناسایی و درمان نشوند احتمال ابتلا فرد به عوارض جبرانناپذیری مانند سیروز کبدی و سرطان کبد افزایش خواهد یافت.