پخش زنده
امروز: -
همیشه وقتی شکلات تعارف میشود ما فقط به این فکر میکنیم که اگر شکلات بخوریم سلامت دندان ها به خطر میافتد، مشکلی که با یک مسواک حل می شودولی شکلات خواصی دارد که به این راحتی نمیشود از خوردنش گذشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️خوردن مقادیر متوسط شکلات سیاه فواید زیادی را به همراه دارد. در حقیقت، شکلات امروزه به عنوان ضد چروک، ضد التهاب برای مغز و بدن در نظر گرفته میشود. مطالعات انجام شده نشان داد شکلات، فواید دیگری به ویژه در قلمرو کارکرد شناختی، حالت روحی، و سلامت قلب و خون دارد. انواع مناسب شکلات که به طور مرتب مصرف میشوند میتوانند به پمپاژ قلب، هوشیاری ذهن و حالت آرام و شاد کمک کند.
شکلات چیست و چرا فایده دارد؟
شکلات از تخمیر و سرخ شدن دانههای کاکائو درست میشود. یک شکلات "۷۰ درصد" انتخاب خوبی است؛ چون شامل ۷۰ درصد دانه کاکائو و ۳۰ درصد شکر است. دانه کاکائو، کره کاکائو (یک روغن طبیعی) دارد. دانههای کاکائو حاوی مخلوطی از مواد فوتو شیمیایی با خواص دارویی مختلف است.
مواد گیاهی اولیه در کاکائو پلی فنول (عمدتا فلاونول و پروانتوسیانیدین ها) و (عمدتا تئوبرومین) هستند. این ترکیبات به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته و تصور میشود مسئول بسیاری از اثرات درمانی آنها از طریق اثرات چندگانه آنها در بدن است.
مزایای شکلات شامل:
آنتی اکسیدان
ضد التهاب
جلوگیری از لختههای خون
اتساع عروق خونی
حفاظت از سلولهای عصبی
کاهش مقاومت انسولین
افزایش جریان خون به مغز
تنظیم ژنها که وزن بدن را کنترل میکنند
مهار رشد سرطان است
از طریق این مکانیزم ها، محققان نشان داده اند شکلات فوایدی برای سلامتی دارد که به درمان و جلوگیری از بیماریهای مغز و سیستم قلبی عروقی به طور خاص کمک میکند.
شکلات و حالات روحی روانی:
نشان داده شده شکلات افسردگی و اضطراب را بهبود میبخشد و به افزایش احساسات آرام و خرسندی کمک میکند. اعتقاد بر این است که فلاونول، متیل اکسانتینها هر دو در بهبود حالت نقش ایفا میکنند. در مطالعهای دیگر، افراد سالم پس از مصرف یک نوشیدنی شکلاتی که روزانه حاوی مقدار زیادی پلی فنول هستند احساس آرامش و رضایت کردند. از طرف دیگر کسانی که نوشیدنیهای را مصرف میکنند که پلی فنول ندارد هیچ تغییری در حالت خود تجربه نمیکنند. همچنین در مقایسه با شکلات بدون پلی فنول، شکلات با پلی فنول بالا نیز برای بهبود افسردگی و اضطراب و نیز سایر نشانهها در افرادی با سندروم خستگی مزمن در یک مطالعه دیگر نشان داده شده است.
شادی بیشتر و جلوگیری از افسردگی:
شکلات تیره حاوی فنتیل آمین است این ماده شیمیایی وقتی فرد عاشق میشود، در مغز تولید میشود درست است که شکلات تیره میتواند افراد را خوشحال کند، و دلیل آن را میتوان از طریق علم توضیح داد. مطالعه ۱۹۹۶ نشان میدهد که شکلات باعث ترشح اندورفین در مغز شده و باعث میشود افراد احساس خوشحالی و رضایت کنند. ماده شیمیایی دیگر انتقال دهنده عصبی سروتونین است که احساس خوشحالی را ایجاد میکند. مقدار سروتونین کم به افسردگی و اضطراب نسبت داده میشود. طبق گفته، خوردن شکلات تیره میتواند باعث افزایش سطح سروتونین و جلوگیری از افسردگی شود.
شکلات و عملکرد شناختی:
به گفته محققین، فلانول زمانی که شکلات مصرف میکنید در مناطق مغزی که در یادگیری و حافظه فعال هستند، به ویژه هیپوکامپ، جذب میشوند. این فلانولها جریان خون را به مغز افزایش میدهند، تشکیل نورونهای جدید را افزایش میدهند، عملکرد نورونها را بهبود میبخشند، ارتباطات بین نورونها را افزایش میدهند و نورونها را از رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. شکلات و کاکائو عملکرد شناختی را در جوانان و افراد مسنتر با اختلال شناختی خفیف بهبود میبخشد. حتی دوزهای واحد از شکلات تیره با فلانول بالا برای بهبود عملکرد در آزمونهای شناختی، از جمله آزمون حافظه، در بزرگسالان سالم نشان داده شده است.
چگونه مغز فواید شکلات را دریافت میکند؟
بهره وری از مغز و تاثیرات تقویت روحیه، با انتخاب یک شکلات تیره و یا پودر کاکائو خوب است که به طور مرتب با مقادیر متوسط مصرف میشود. محصولات مختلف کاکائو و شکلات میتواند مقادیر بسیار متفاوتی از فلانولها و متیل اکسانتین هابسته به فرآیند تولید و محتوای کاکائو داشته باشد.
شکلات تیره با درصد بالایی از کاکائو - ۷۰ درصد یا بیشتر - مقدار زیادی از این فیتوشیمیایی مفید را دارد. از طرف دیگر، شکلات که حاوی کاکائو کمی است ارزش درمانی کمتری دارد. شما بیشتر در مورد نحوه انتخاب شکلات مناسب دقت کنید.
فواید شکلات و تاثیر باورنکردنی آن روی بدن
کاکائو، یکی از خوشمزهترین خوراکی های شیرین بین تمام گروههای سنی است. اما به شرطی که این خوراکی تلخ باشد بنابراین هرچقدر کاکائویی که در دسترس شماست، تلختر باشد، یعنی میزان شکر آن کمتر و درصد کاکائویش بیشتر است. این شیرین پرخاصیت علاوه بر سلامت مغز اثرات مثبت دیگری را روی اعضاب دیگر بدن نیز دارد که شامل:
از پوکی استخوان پیشگیری کرده و سرعت پیشرفت آن را کاهش میدهد.
به سالم نگه داشتن قلب و کاهش کلسترول بد خون کمک میکند.
خاصیت کاهش فشار خون و تسهیل گردش خون دارند.
شکلات احساس نشاط و رفع خستگی دارد
خواص شکلات تیره
شکلات سیاه بسیار مفیدتر از شکلات شیری است چرا که:
خشکی پوست را درمان میکند
شکلات تیره یک منبع غنی از آهن، کلسیم و ویتامینهای A، B۱، C، D و E، است که با هم به صورت یک عامل مرطوب کننده برای پوست هستند. با مصرفه به اندازهی شکلات نرمی و طراوت پوست شما تضمین میشود.
از پوست برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت میکند
شکلات تیره شامل فلاونول است که برای محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی و نشانههای دیگری از آسیبهای اشعه ماوراء بنفش بسیار مفید است.
پوست را جوان میکند
چین و چروک و خطوط ریز بر روی پوست به دلیل کاهش کلاژن است که با توجه به انتشار هورمونهای استرس اتفاق میافتد. شکلات تیره (کاکائو) استرس را کاهش میدهد و در نتیجه چین و چروک و خطوط ریز را از بین میبرد.
علائم آکنه را درمان میکند
شکلات تیره برای روشن کردن لکههای پوست و علائم آکنه نیز کمک میکند برای این کار، بهتر است به عنوان یک اسکراب صورت بر روی پوست زده شود. در مرحله اول، شما باید صورت خود را تمیز کنید. بعد از انجام این مراحل شکر قهوهای و دانههای کاکائو را خرد کرده یا آسیاب کنید و مخلوط کرده و بعد از ده دقیقه هم زدن این مخلوط به شکل خمیر شکلات در میآید. صورت تان را با این کرم حدود ۲۰ دقیقه ماساژ دهید سپس با آب سرد بشوئید.
خشکی لب را برطرف میکند
یکی از نسخههای معروف شکلاتی همین رفع خشکی لب است که برای آن باید مخلوطی شامل پودر کاکائو، روغن جوجوبا و نخل را تهیه کنید و به لب تان بزنید تا خشکی لب برطرف شود.
تذکر:
مصرف زیاد شکلات باعث افزایش وزن شود.
مواد تشکیل دهندهی شکلات و کاکائو شما را بی خواب میکند پس در مصرف آن زیاده روی نکنید.