۲۷ میلیون نفر در کشور زیر پوشش برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع
رئیس اداره پرونده الکترونیک سلامت مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: درحال حاضر ۲۷ میلیون نفر در کشور زیر پوشش برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع قرار دارند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان،
دکتر قاسمی در سفر به خوزستان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: هدف از این سفر پایش برنامه سلامت خانواده در دانشگاههای علوم پزشکی استان و هدف از اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع، ارتقاء سلامت شهروندان ایرانی، کاهش هزینههای درمان، کاهش بار بیماریها در جامعه و بهبود و ارتقاء سطح سلامت است.
وی به اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در ادامه برنامه پزشک خانواده در سالهای گذشته توسط وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: درحال حاضر ۱۹۴ شهرستان در سراسر کشور به عنوان شهرهای منتخب اجرای این برنامه فعالیت دارند و در مرحله اول ۵۸ شهر و در مرحله دوم و سوم تعداد شهرهای اجراکننده افزایش یافت و در نهایت به تعداد یادشده رسید.
دکتر قاسمی جمعیت زیر پوشش برنامه سلامت خانواده در کشور را ۲۷ میلیون نفر اعلام کرد و ادامه داد: براساس برنامه ریزیهای انجام شده، تا پایان امسال همه جمعیت کشور با اهداف از پیش گفته، زیر پوشش این برنامه قرار خواهند گرفت.
رئیس اداره پرونده الکترونیک سلامت مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میگوید: در برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع، قرار است همه شهروندان گروه سلامت خود را که شامل، دو مراقب سلامت و یک پزشک در هر پایگاه بهداشت و مراکز بهداشت است را بشناسند که از طریق سامانههای الکترونیک به این گروه متصل شده اند، بنابراین همه خدمات بهداشتی هر فرد توسط این گروه انجام شود و افراد بعد از مراجعه به گروه خود، از مزایای ارجاع به سطوح ۲ و ۳ درمانی برخوردار شوند.
وی اضافه کرد: درحال حاضر در برنامه سلامت خانواده، افراد پس از مراجعه به مراقب سلامت، درصورت نیاز به پزشک سطح یک ارجاع داده میشوند، سپس پزشک پس از ویزیت بیمار درصورت نیاز آنها را به پزشک متخصص مورد نیاز در سطوح بیمارستانی ارجاع دهد و همه هزینهها در این دو سطح توسط سازمانهای بیمه گر پایه پرداخت خواهد شد، همچنین پزشک سطح یک میتواند برای بیمار براساس نوبتهایی که در سامانه بیمارستانها طبق سامانههای نوبت دهی، برای بیمار نوبت بگیرد که به عنوان ارزش افزوده در برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع تعبیه شده است.
دکتر قاسمی به پایش وضعیت اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در دانشگاههای علوم پزشکی اهواز، آبادان، شوشتر، دزفول و بهبهان اشاره کرد و گفت: استقرار و استمرار بستههای بهداشتی در این دانشگاهها و بستر سخت افزاری و نرم افزاری، فضای فیزیکی و... در خوزستان مطلوب بود و کاستیهایی که وجود دارد با تخصیص بودجه سال جدید، رفع خواهند شد.