پخش زنده
امروز: -
روابط عمومی کل سپاه در اطلاعیهای از شهادت اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان وی بر اثر اصابت قرار گرفتن محل اقامت آنان در تهران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ به نقل از خبرگزاری صدا و سیما مرکز؛ روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای اعلام کرد: آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان وی بر اثر اصابت قرار گرفتن محل اقامت آنان در تهران به شهادت رسیدند.
متن اطلاعیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
با عرض تسلیت به ملت قهرمان فلسطین و امت اسلامی و رزمندگان جبهه مقاومت و ملت شریف ایران، بامداد امروز، چهارشنبه محل اقامت جناب آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی حماس، در تهران مورد اصابت قرار گرفته و در پی این حادثه ایشان و یک نفر از محافظین وی به شهادت رسیدند.
علت و ابعاد این حادثه در حال بررسی و نتایج آن متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
گفتنی است، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس روز گذشته برای شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری چهاردهم در تهران حضور داشت.
«اسماعیل عبد السلام احمد هنیه» ملقب به «ابو عبد السلام» در انتخابات قبلی دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی «حماس» به عنوان نایب رئیس دفتر سیاسی این جنبش و رئیس آن در نوار غزه انتخاب شده بود، اما به سمت ریاست دفتر سیاسی و به عنوان جانشین خالد مشعل برگزیده شد.
اسماعیل هنیه در روز ۲۳ مه سال ۱۹۶۳ در اردوگاه آوارگان فلسطینی «الشاطئ» در غزه دیده به جهان گشود. خانواده وی به زور از روستای «جوره» در عسقلان واقع در اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸ فلسطین کوچ داده شده بودند. وی در سال ۲۰۰۹ مدرک دکتری افتخاری از دانشگاه اسلامی در شهر غزه دریافت کرد و متاهل و دارای ۱۳ فرزند است.
تحصیلات:
ابو العبد تحصیلات دوران ابتدایی و راهنمایی خود را در مدارس آژانس امداد رسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی «آنروا» پشت سر گذاشت و مدرک دیپلم خود را از مرکز الازهر دریافت کرد و سپس در سال ۱۹۸۱ وارد دانشگاه اسلامی در شهر غزه شد و در رشته ادبیات عربی فارغ التحصیل شد.
مناصب و مسئولیت ها:
هنیه قبل از این که در سال ۱۹۹۷ عضو هیئت مدیره دانشگاه اسلامی در غزه شود، مسئولیتهای متعددی را در این دانشگاه بر عهده گرفته بود.
وی پس از آزادی شیخ احمد یاسین از زندانهای رژیم صهیونیستی، رئیس دفتر وی بود.
هنیه همچنین عضو کمیته عالی گفتگو و نماینده حماس در کمیته عالی پیگیری امور گروههای ملی و اسلامی در دوران انتفاضه دوم بود.
رژیم صهیونیستی اولین بار هنیه را در سال ۱۹۸۷ و پس از شعله ور شدن آتش انتفاضه نخست فلسطین، بازداشت کرد و ۱۸ روز در زندان بود.
وی دومین بار در سال ۱۹۸۸ به مدت ۶ ماه به صورت بازداشت اداری زندانی شد.
هنیه در سال ۱۹۸۹ نیز به اتهام عضویت در حماس بازداشت و روانه زندان شد و ۳ سال در حبس بود و سپس به همراه ۴۱۵ نفر از رهبران فلسطینی و به ویژه رهبران جنبشهای حماس و جهاد اسلامی به مرج الزهور لبنان تبعید شد و پس از یک سال به غزه بازگشت.
اسماعیل هنیه در تاریخ ۶ سپتامبر سال ۲۰۰۳ در معرض عملیات ترور قرار گرفت و رژیم صهیونیستی سعی داشت او را هم همراه شیخ احمد یاسین ترور کند.
وی سپس به عنوان رئیس فهرست «تغییر و اصلاح» وابسته به جنبش حماس که در انتخابات پارلمانی ژانویه سال ۲۰۰۶ اکثریت کرسیهای پارلمان را کسب کرده بود، به مجلس قانونگذاری راه یافت و در فوریه سال ۲۰۰۶ به عنوان نخست وزیر فلسطین انتخاب شد.
هیأت همراه هنیه در تاریخ ۲۰ اکتبر سال ۲۰۰۶ و در جریان ناآرامیهای نوار غزه هدف تیراندازی قرار گرفت و یکی از همراهانش به شهادت رسید.
جنگندههای رژیم صهیونیستی در جریان جنگ ۵۱ روزه تابستان سال ۲۰۱۴ منزل هنیه را در اردوگاه شاطئ بمباران کردند.
وی در تلاش برای فراهم کردن شرایط تحقق آشتی ملی فراگیر و تشکیل دولت وفاق ملی، از نخست وزیری کناره گیری کرد.
در سال ۲۰۱۴ توافقنامه آشتی ملی «شاطئ» در منزل وی به امضا رسید و به شکاف داخلی ۷ ساله پایان داد و پس از آن دولت وفاق ملی به جای دو دولت موجود در نوار غزه و کرانه باختری تشکیل شد.