پخش زنده
امروز: -
دفتر امور خاک کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با هدف حفاظت از اراضی زراعی و باغی استان، افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی دفتر امور خاک کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی و مدیرکل دفتر آب و خاک کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی افتتاح شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در جلسه گردهمایی دفاتر امور خاک کشاورزی استانهای منطقه ۳ کشور که با حضور مدیرکل دفتر آب و خاک کشاورزی وزارت جهادکشاورزی برگزار شد، گفت: تصویب قانون حفاظت از خاک یک ضرورت بود اگر چه که این قانون در بطن قانون حفاظت از اراضی زراعی و باغی نیز وجود داشت، اما با پیگیریهای انجام شده توسط کارشناسان و سمن ها، این قانون به تصویب رسید.
اکبر فتحی ادامه داد: در این قانون وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت از محیط زیست بیشترین وظیفه را بر عهده دارند.
وی وجود مدیریت واحد در حوزه آب و خاک را یک ضرورت دانست و گفت: اگر خاک را مانند آب و دیگر عوامل تولید میدانیم باید برای حفظ و بهبود آن برنامه داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به وجود محدودیت در منابع دولتی گفت: عملاً امکان مطالعه تفصیلی خاک مناطق مختلف کشور با تکیه صرف بر منابع دولتی وجود ندارد و باید در این زمینه از ظرفیتهای بخش خصوصی نیز استفاده کرد.
فتحی اضافه کرد: در همه طرحهای آبی، مطالعات خاکی نیز انجام میشود و باید به جای اینکه منتظر اعتبارات استانی و ملی باشیم، در طرحهای آبی و خاکی یک جمع بندی ایجاد کنیم.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین راههای رشد تولید در بخش کشاورزی، بهبود حاصلخیزی خاک است و تغذیه نباتات در کنار مبارزه با آفات این مهم را رقم میزند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: دفتر امور خاک کشاورزی باید اقداماتی که در خصوص مدیریت خاک است را از واحدهای دیگر مطالبه کند و اگر بخواهد مستقیماً در همه حوزهها وارد عمل شود، امکان این کار را نخواهد داشت.
مدیرکل دفتر امور خاک معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی در حاشیه مراسم افتتاح و راه اندازی دفتر امور خاک در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی که با حضور اکبر فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی برگزار شده بود گفت: اداره خاک با هدف مدیریت و برنامه ریزی در ارتباط با خاک در راستای قانون حفاظت خاک و شناسایی مسائل و مشکلات آن ایجاد شده است.
ناصر دواتگر با اشاره به اینکه این دفتر میکوشد تا راهکارهای مقابله با چالشهای حوزه خاک را احصا کند افزود: تکمیل مطالعات خاک یکی از مهمترین اقداماتی است که توسط این دفتر پیگیری میشود چرا که مطالعات به تعیین وضعیت حاصلخیزی و اصلاح الگوی کشت و ... کمک میکند.
وی اظهار کرد: با توجه به اهمیت خاک در امنیت غذایی و شکاف عملکرد، تعیین اینکه کدام گیاهان از نظر اقتصادی دارای مزیت هستند و منجر به تولید پایدار میشوند نیز دیگر اقدامی است که توسط دفتر خاک پیگیری میشود.
دواتگر گفت: تعیین وضعیت تخریب و آلودگی خاک، تعیین ارزش اقتصادی خاک و شناسنامه دار کردن اراضی از اولویتهای این دفتر است.
وی با بیان اینکه خاکهای کشور ما در اقلیم خشک و نیمه خشک هستند بیان کرد: هر کشوری که چنین اقلیمی داشته باشد معمولاً دچار یکسری محدودیتهایی هست و خاکش بهره وری لازم را ندارند، اما با یک مدیریت مناسب همین خاکها قابل بهره برداری است.