پخش زنده
امروز: -
پیش بینی می شود تا ۲ سال آینده بیماران تالاسمی از طریق ژن درمانی مداوا شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، عضو هیأت علمی گروه ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ساختار وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد قابلیت اجرایی کردن مطالعات درمانهای نوظهور از جمله سلول درمانی و ژن درمانی را دارد. در ایران نیز مطالعاتی در زمینه درمان بیماری تالاسمی با استفاده از همین روش انجام شده است که امید میرود تا ۲ سال آینده درمان بیماری تالاسمی از طریق ژن درمانی صورت گیرد.
مجید مجرد با اشاره به اینکه سلول درمانی قدمت بیشتری دارد، گفت: قدمت سلول درمانی در کشور به حدود ۱۵ سال میرسد و از آن زمان، مطالعات سلولهای بنیادی در دانشگاههای مختلف از جمله دانشگاه علوم پزشکی مشهد و تهران انجام شده و خدمات درمانی برای برخی بیماریها از جمله صرع، فلج مغزی و بیماریهای عصبی و عضلانی در این حوزه انجام میشود.
رئیس آزمایشگاه بنیاد ژنتیک خراسان رضوی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه تحقیقات ژندرمانی پیشرو بوده و بهعنوان یکی از پیشروترین دانشگاههای کشور در این زمینه شناخته میشود، افزود: مطالعات متعددی در قالب طرحهای پژوهشی و پایاننامههای مختلف در زمینه ژن درمانی و ویرایش ژنوم انجام شدهاست. وی گفت:با سرمایهگذاریهای وزارت بهداشت وخیرین در حوزه سلامت، امید است درمانهای نوظهور در کشور هرچه زودتر راه اندازی شود تا بتوانیم جامعهای سالمتر داشته با شیم. از سوی دیگر این علوم نوظهور قابلیت ارزآوری و اشتغالزایی بسیار زیادی دارد. ساختار وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد قابلیت اجرایی کردن درمانهای نوظهور را دارد.