پخش زنده
امروز: -
سرپرست مدیریت امور باغبانی جهاد کشاورزی فارس گفت: با اجرایی شدن کشت گلخانهای تابع اقلیم مبتنی بر ملاحظات بومی به میزان قابل توجهی در مدیریت هزینهها و منابع آب صرفهجویی میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، ابوالفضل زمانیفرد امروز ۶ مرداد ماه در حاشیه برنامههای توسعه کشت گلخانه تابع اقلیم بیان کرد: توسعه کشت گلخانه تابع اقلیم از اهداف ترسیم شده وزارت جهاد کشاورزی در نقاط مختلف کشور است. این روش نوین به نوعی سازگاری با اقلیم و خواستگاه اولیه آن در استان فارس است.
وی با بیان اینکه توسعه این نوع کشت یکی از روشهای نوین برای تولید محصول است، افزود: با توسعه این الگوی کشاورزی به میزان قابل توجهی در حفظ منابع پایه، کاهش هزینه اولیه زیرساخت و هزینه تولید و افزایش بهروری موثر خواهد شد. در واقع افزایش بهروری یک راهبرد ملی در تمامی زمینهها به ویژه بخش کشاورزی است.
زمانی فرد با تأکید بر صرفهجویی در مصرف آب در این نوع کشت، تصریح کرد: در فرآیند کشت گلخانهای تابع اقلیم که با هدف ایجاد شرایط دمایی بهینه برای تولید محصول برنامهریزی شده است، با اجرایی شدن آن مبتنی بر ملاحظات بومی به میزان قابل توجهی در مدیریت هزینهها و بکارگیری منابع مانند آب نیز صرفهجویی میشود.
سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در رابطه با شیوه دستیابی به دمای مناسب رشد محصول در گلخانه های تابع اقلیم، گفت: در این الگوی تولید هیچگونه تجهیزات سرمایشی و گرمایشی استفاده نمیشود بلکه با اجرای سازههای سبک و پوشش گلخانهای مقاوم تلاش میشود تا شرایط مناسب آب و هوایی را با هزینهای به مراتب کمتر و سریعتر از گلخانههای صنعتی تامین کرد.
زمانیفرد ادامه داد: دستیابی به تولید با این روش میتواند در سلامت محصول نهایی موثر باشد، همچنین کاهش تبخیر و تنش آب و تشعشع مضر نوری، محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش اضافی، کنترل سرعت باد، افزایش کارایی مصرف عناصر غذایی، طول دوره رشد گیاه و بهرهوری از مزیتهای کشت تابع اقلیم است که میتواند به بهبود کمی و کیفی محصولات زراعی و باغی منتج شود.
وی اظهار کرد: در کشت تابع اقلیم امکان کشاورزی در برخی از ماههای سال فراهم میشود و با استفاده از ظرفیت اقلیم هر منطقه و با کنترل چندین عامل محیطی میتواند فرآیند تولید در تمامی فصول سال ادامه پیدا کند که این موضوع زمینه لازم را برای تنظیم بازار برخی از اقلام مورد نیاز مصرفی مانند گوجه فرنگی فراهم خواهد کرد.
زمانی فرد به برخی ازطرح های در دست بهرهبرداری کشت تابع اقلیم استان فارس اشاره کرد و افزود: کشت گلخانهای این شیوه کشاورزی در بسیاری از شهرستانها مانند شیراز، مرودشت، زرقان، فسا، لامرد و ارسنجان در تولید محصولات گوجه فرنگی، خیار سبز و آلوئهورا هماکنون انجام میشود که به دلیل مزیتهای نسبی گفته شده همچنان مورد استقبال کشاورزان در این زمینه بوده و میزان آن رو به افزایش است.
سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس، یکی از اهداف کلیدی برنامه هفتم توسعه را توسعه گلخانهها عنوان کرد و گفت: هدفگذاری در این الگو منطبق بر برنامههای بالادستی است که علاوه بر افزایش عملکرد تولید در واحد سطح، باعث افزایش درآمد بهرهبردار و امکان صادرات و ارزآوری خواهد شد و به همین دلیل ضرورت دارد مورد اهتمام و حمایت وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی باشد.