پخش زنده
امروز: -
سازمان هواشناسی گزارش داده که با قرار گرفتن یک گنبد حرارتی کم سابقه در منطقه جنوب غربی آسیا، روند افزایشی دمای هوا ادامه دارد و مسئولان وزارت نیرو میگویند: با وجود گرمای کمسابقه هوا، خاموشی برنامهریزی شده در بخش خانگی رخ نداده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، سازمان هواشناسی گزارش داده که با قرار گرفتن یک گنبد حرارتی کم سابقه در منطقه جنوب غربی آسیا، روند افزایشی دمای هوا ادامه دارد.
آقای اصغری کارشناس هواشناسی میگوید: هوا نسبت به شرایط عادی، بین یک تا یک و نیم درجه گرمتر است.
با افزایش دمای هوا، مصرف برق در این منطقه هم روند افزایشی گرفته است. طبق آمارهای شرکت توانیر، باهر درجه افزایش دمای هوا، هزار و ۸۰۰ مگاوات به تقاضای مصرف برق اضافه میشود.
وزیر نیرو میگوید: برخی از کشورهای منطقه که زیرساختهای مدرنی هم در صنعت برق دارند، اکنون شاهد قطعیهای جدی هستند و حتی کویت، جداول خاموشی منتشر میکند. برخلاف این کشورها، شبکه برق ایران با اجرای برنامههای مدیریت مصرف و تلاشهای فوری برای رفع حوادث، تاکنون پایدار بوده، اما اگر روند افزایشی مصرف برق متوقف نشود، نمیتوان از پایدار ماندن شبکه و قطع نشدن برق مشترکان خانگی مطمئن بود.
به گفته آقای احمدی مدیرکل هوشمندسازی و فناوریهای نوین شرکت توانیر، از نظر علمی وقتی دمای هوا تا این حد افزایش مییابد، ظرفیت انتقال برق در خطوط روند کاهشی پیدا میکند؛ یعنی، علاوه بر افزایش مصرف، ظرفیت انتقال برق نیز کاهش مییابد و تأمین برق با مشکل مواجه میشود.
آقای رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر نیز، میگوید: در چنین شرایطی حتی اگر برق به میزان کافی در نیروگاهها تولید شود، به علت گرمای هوا ممکن است نتوان برق کافی را برای مشترکان تأمین کرد.
اثرگذاری گرمای کمسابقه هوا بر ظرفیتهای انتقال و افزایش مصرف برق سبب شده که مسئولان وزارت نیرو تاکنون دو جلسه اضطراری تشکیل دهند.
وزیر نیرو در این جلسات، ضمن تأکید بر کاهش مصرف برق ادارات بر اساس مصوبه هیئت دولت، بیان کرد: مولدهای مراکز تجاری و نظامی باید مولدهای برق خود را وارد مدار کنند و حتی المقدور از شبکه سراسری، برقی دریافت نکنند.
طبق اعلام شرکت توانیر، بیش از ۶۰ درصد تقاضای مصرف برق کشور مربوط به بخش خانگی است و وزیر نیرو درباره این بخش میگوید: عمده مشترکان خانگی الگوی مصرف برق را رعایت میکنند، اما تعداد اندکی مشترک بدمصرف وجود دارد که مدیریت شبکه باید این دسته از مشترکان خانگی را شناسایی کند و تذکر بدهد و در صورت لزوم، اقدام به محدودسازی یا قطع برق این مشترکان میکند.
گزارش از رقیه هویدا - خبرنگار گروه انرژی خبرگزاری صداوسیما