پخش زنده
امروز: -
ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی، عرصه جدیدی از اقدامات تشخیصی و درمانی را پیش روی محققان قرار داد.
دانشیار گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه طی یک دهه اخیر در بحث تحقیقات ژن درمانی، تیم گروه ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اقدامات رو به پیشرفتی را داشتندگفت: در بحث تحقیقات مربوط به ژن درمانی تلاش این است که با تشخیص درست و بهنگام از تولد نوزاد مبتلا به بیماریهای ژنتیکی پیشگیری شود.
دکتر مجید مجردافزود:اما اگر نوزادی مبتلا به بیماری ژنتیکی به دنیا آمد، رویکرد این است که تحقیقات مربوط به ژن درمانی برای او انجام شود تا بتواند درمان مؤثر و علمی را دریافت کند.
وی با اشاره به تمرکز تیمهای مختلف تحقیقاتی در دانشگاه بر روی بیماریهای مختلف گفت: تیم تحقیقاتی در حال حاضر بر روی بیماریهای عصبی- عضلانی و بیماریهای متابولیکی و ناشنوایی کار میکنند و ژن درمانی متمرکز روی آنها در حال انجام است و در بازهی زمانی کمتر از چند سال انشاالله به مرحلهی کار آزمایی بالینی خواهیم رسید.
دکتر مجردافزود: یک بخش کار در حوزه ژنتیک، مرتبط با پژوهشهای داخل دانشگاه است که خروجی آن در بخش شرکتهای دانش بنیان ظاهر میشود و خدماتی را به جامعه ارائه میدهند.
اوگفت: همچنین این خدمات میتواند به تقویت گردشگری سلامت نیز کمک کند و اعتبار در عرصههای علمی و بین المللی را هم بدنبال داشته باشد.
وی افزود: همکاران پزشکی مولکولی بیشتر بر حوزههای سلول درمانی متمرکز هستند و تیم ژنتیک بیشتر بر ژن درمانی متمرکز است که از یک طرف وظایف تشخیص دارد و از طرف دیگر تلاشهای تحقیقاتی خود را انجام میدهد تا مسیر زنجیره را از پیشگیری و درمان مشاوره کامل کند.
دکتر مجرد گفت: بطور کلی دو حیطه در بحث ژنتیک و پزشکی مولکولی مطرح است؛ نخست خدماتی که میتواند به اجتماع ارائه دهد و دوم بحث نوآوریها و حیطههای مرزهای دانش و اینکه این گروه چه فعالیتهایی را میتواند برای عموم جامعه داشته باشد.