تخصیص ۶۰ میلیارد ریال برای مرمت آثار تاریخی گناباد
۶۰ میلیارد ریال از محل اعتبار تملک دارایی در سال جاری برای مرمت آثار تاریخی شهرستان گناباد تخصیص یافت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد گفت:
با صرف ۶۰ میلیارد ریال اعتبار مرمت مجموعه میراث قنات جهانی قصبه شامل سردر ورودی، فضاهای فوقانی راه چینه منتهی به ورودی ۲، فنسکشی بخشی و پارکینگ آن انجام می شود.
حمیدرضا محمودی قوژدی امروز در گفت و با خبرنگاران افزود: احداث برج نوری، اصلاح نورپردازی و تابلوهای معرفی سایت قنات جهانی قصبه، مرمت و احیای خانه موزه نبی پور، مرمت مسجد جامع قصبه، موزه ها و مدرسه نجومیه، بازسازی خانه تاریخی رحمانیان، مرمت و ساماندهی مامور سرا و محوطه سازی ضلع شمالی مسجد جامع قصبه از جمله اقدامات بازسازی آثار تاریخی شهرستان گناباد در سال جاری است.
وی گفت: ۳۷ تفاهم نامه مرمت و احیای بناهای تاریخی و بهسازی تاسیسات گردشگری این شهرستان با مشارکت مردم و دستگاههای اجرایی این شهرستان در یک سال و نیم گذشته منعقد و در حال اجرا است که تعدادی از این طرح ها به بهره برداری رسیده است.
قوژدی از جمله این آثار تاریخی را آب انبار مسجد جامع کاخک، مقبره دلویی، مسجد دیزق، حوض خانه خواجه بیدخت، بازار تاریخی بیدخت، حمام کلات، خانه و سراچه حاجی معین بیدخت، بقایای معماری قلعه عمرانی، چهارتاقی قوژد و غیره ذکر کرد.
وی افزود: مشارکت مردم و نهادهای دولتی و خصوصی در حفاظت، صیانت، حراست، مرمت، احیا و مدیریت بناهای تاریخی به عنوان سیاست مهم و محوری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می تواند عاملی مهم و تاثیرگذار در توسعه پایدار و رهایی از درآمدهای نفتی باشد.
از مجموع ۲۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده در گناباد ۱۷۷ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که در این میان قنات قصبه به عنوان تنها اثر ثبت شده خراسان رضوی در فهرست آثار جهانی یونسکو به عنوان شاهکار بشری و نمادی از سخت کوشی مردم کویر برای دست یافتن به مایع حیات در این خطه از دوران هخامنشی به یادگار مانده است.
۶۰ اثر از مجموعه آثار تاریخی و گردشگری گناباد سابقه چند هزار ساله دارد.
۱۲ آیین سنتی گناباد هم در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.