به گزارش واحد مرکزی خبر ؛ دکتر علی اکبر صالحی در مراسم دومین سالگرد شهادت رضا قشقایی افزود: گروه مذاکره کننده هسته ای کشور به لطف الهی تا به امروز دست برتر و بالاتر را در گفتگوها داشته است.
وی این مذاکرات را محصول تصمیم سازی در سطوح عالی نظام دانست و گفت: امیدواریم هر چه زودتر شاهدعملیاتی شدن تفاهم ژنو باشیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: از همین جا این قول را می دهم که نخواهیم گذاشت لطمه ای به سازمان انرژی اتمی وارد شود.
صالحی گفت: هر تصمیمی در روند هسته ای حساب شده و تحولات و دستاوردهای هسته ای کشور برگشت ناپذیر است.
وی با اشاره به مذاکرات جاری میان ایران و 1+5 افزود: این مذاکرات برای اتمام حجت است تا مردم بدانند دولتمردان و مسئولان از هیچ اقدامی برای دفع شر دشمن فروگذار نکرده اند.
در مراسم دومین سالگرد شهید قشقایی، پدر شهید احمدی روشن، دانشمند هسته ای کشورمان نیز سخنرانی کرد.
وی صنعت هسته ای را ودیعه ای از طرف شهدا و دانشمندان کشور نزد دولتمردان خواند و از آنان خواست از این ودیعه پاسداری و حفاظت کنند.
این مراسم در مسجد شیخ صدوق واقع در شهر ری با حضور جمعی از مردم و مسئولان این منطقه برگزار شد.
سال 93 آغاز عملیات اجرایی ساخت دومین نیروگاه هسته ای
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در پی احیای پروتکل سال 1992 با روسیه ، برای ساخت چهار نیروگاه هستهای هستیم.
دکترعلی اکبرصالحی در حاشیه مراسم دومین سالگرد شهیدرضا قشقایی در جمع خبرنگاران گفت: در این پروتکل، روسها متعهد شدند تا غیر از نیروگاه بوشهر، نیروگاههایی برای تولید 4000 مگاوات برق هسته ای در ایران احداث کنند.
وی افزود: الان چند ماه است برای احیای آن پروتکل با روس ها وارد گفتگو شده ایم؛ قدم های بلندی برداشته شده است و یکی دو بند باقیمانده که باید نهایی شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: دکتر روحانی در تماس تلفنی اخیر خود با پوتین، در این باره هم صحبتی داشت.
صالحی افزود: در چارچوب توافقنامه جدید در این زمینه، امیدواریم سال آینده شاهد کلنگ زنی دومین نیروگاه هستهای در سایت بوشهر باشیم.
وی کلنگ زنی را در صنعت هسته ای به مفهوم طراحی خواند و گفت: ساخت این نیروگاه تا هشت سال طول می کشد.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: ساخت نیروگاه های سوم و چهارم به فاصله دو سال - دو سال بعد از ساخت نیروگاه دوم صورت میگیرد.
صالحی با اعلام اینکه بیشتر نیروگاه های هستهای در جنوب کشور ساخته می شود، گفت: تلاش داریم همراه با این نیروگاهها، آب شیرین کن داشته باشیم.
وی با بیان اینکه از بخار نیروگاه ها برای شیرین کردن آب استفاده خواهد شد، گفت: هر نیروگاه می تواند روزانه تا 500 هزار متر مکعب آب شیرین کند.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: اگر این امر محقق شود، می توانیم کل جنوب کشور را از این طریق در بخش کشاورزی و از نظر آب شیرین، آباد کنیم.
صالحی ادامه داد: یکی از مسایل مربوط به این امر، شیوه تامین مالی این پروژه است که دکتر روحانی دستور داده برای نیروگاه دوم بوشهر در بودجه سال 93 مبلغی دیده شود.
وی اضافه کرد: برای نیروگاه های بعدی هم تلاش می کنیم از طریق سرمایه گذاری خارجی یا جذب سرمایه داخلی تامین مالی کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی درباره درخواست نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای غنی سازی 60 درصدی در کشور که هنوز به صورت قانون در نیامده است، گفت: ما به عنوان یک نهاد دولتی به هر قانونی که وضع شود، تمکین می کنیم.