پخش زنده
امروز: -
اولین استارت آپ فیلمنامه نویسی به منظور شناسایی استعدادها و همچنین کمک به ارتقای فیلمنامههای کشور، از هفتم تا نهم مرداد برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید جلال چاوشیان دبیر علمی نخستین استارت آپ فیلمنامه نویسی که با مشارکت سازمان سینمایی، خانه سینما و پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی برگزار میشود، درباره این رویداد گفت: هدف این استارت آپ، شناسایی و تقویت استعدادهای بالقوه کشور در زمینه فیلمنامه است.
وی افزود: این رویداد با انتشار فراخوان آغاز و حدود ۱۰۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد. بعد از ارزیابی اولیه، حدود ۹۸ استعداد انتخاب شد که این آثار در روزهای هفتم تا نهم مرداد از طرف صاحبان ایده ها، تشریح و پشتیبانی میشوند. سپس مخاطبان ده اثر را به عنوان برگزیده انتخاب میکنند و این ده اثر به صورت ده کارگاه فیلمنامه نویسی، با حضور اساتید به آثار کامل و متناسب با استانداردهای یک فیلمنامه خوب تبدیل خواهند شد.
چاوشیان با اشاره به قالبهای استارت آپ در دو بخش فیلم کوتاه و بلند داستانی، اظهار داشت: حدود ۴۶ اثر در بخش فیلم کوتاه و ۵۶ اثر هم در بخش فیلم بلند انتخاب شده اند.
دبیر علمی استارت آپ فیلمنامه نویسی درباره ضرورت برگزاری این رویداد در قالب استارت آپ گفت: وظیفه پارکهای علم و فناوری، ایجاد موقعیت برای تجاری سازی ایده هاست. با اینکه بیش از ۵۵ پارک علم و فناوری در کشور فعال هستند، اما تاکنون در حوزه فرهنگ و اقتصاد اقدام خاصی صورت نگرفته است.
وی تاکید کرد: سینما یکی از قدیمیترین استارت آپ هاست و پارکهای علم و فناوری هم باید از ایدههای فرهنگی با قابلیت تجاری سازی حمایت کند.
در ادامه محمدحسین ایمانی خوشخو رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی گفت: وصنعت سینما ضعف در ایده و فیلمنامه ضعیف است. ما به عنوان متولی صنایع فرهنگی کشور تصمیم گرفتیم از طریق دیگر به حوزه صنعت سینما بپردازیم و فضایی ایجاد کنیم تا ایدهپردازان در حوزه ایده و طرح در سینما را شناسایی و به صنعت سینما معرفی کنیم.
ایمانیخوشخو در این باره که آیا این امکان وجود دارد که ایدهها را در جشنوارههایی مانند کوتاه تهران و فجر ارائه شوند؟ گفت: ممکن است در آینده، برگزیدهها جزو منتورها باشند. این رویداد اولین قدم است.
وی در پاسخ به محدودیتهایی که در زمینه بیان مسائل و مشکلات در سینما وجود دارد، گفت: ما هیچ محدودیتی در فراخوان اعمال نکردیم. نگفتیم که فیلمنامه حتما آرمانی باشد و یا مثلا سیاه ننویسید. همه ایدهها ارزیابی میشوند و در نهایت در مرحله تبدیل به فیلم باید بتوانند مجوزها را دریافت کنند.
گفتنی است اولین استارت آپ فیلمنامه نویسی از هفتم تا نهم مرداد در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار میشود.