پخش زنده
امروز: -
عقیم سازی کود پایان دوره، بعنوان یکی از مهمترین روشهای موثر پیشگیری از انتشار بیماریهای طیورضرورت دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دکتر محمد سیاح رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد،گفت: بسیاری از عوامل انگلی، میکروبی و ویروسی بیماریزا در واحدهای مرغداری، مانند ویروسهای عامل بیماری آنفلوانزا، نیوکاسل و برونشیت عفونی که همراه با مدفوع و ترشحات تنفسی از بدن طیور دفع می شود در خاک و کودها به فراوانی وجود دارند.
دکتر محمد سیاح افزود: از روشهای فرآوری و عقیم سازی کود متناسب با امکانات موجود در مرغداری، میتوان به خشک کردن کود با استفاده از کود خشک کنهای مکانیکی، روی هم انباشتن کود (دپو کردن) و سیلو کردن کود مرغ، اشاره کرد.
او گفت: بر اساس شیوهنامههای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، و در روش عملیاتی، کود پایان دوره واحدهای پرورشی قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی جمع اوری شوند.
او افزود: برای این کار، کود با استفاده از نایلون یا لایهای از خاک پوشیده و بر اثر رطوبت و تخمیر ایجاد می شودو بسیاری از عوامل بیماریزای موجود در کود، به سبب افزایش حرارت درونی از بین میروند.
رئیس شبکه دامپزشکی مشهد،گفت: کود پایان دوره مرغداری ها، پس از رعایت مراحل عقیم سازی، تحت نظارت و با ارائه گواهی فوق توسط دامپزشک طرف قرارداد مرغداری، اجازه خروج از مرغداری به مقاصد اراضی کشاورزی و سایر موارد صنعتی را خواهد داشت.