پخش زنده
امروز: -
استان همدان قطب تولید سیر در کشور است، اما متاسفانه بیشتر این محصول به صورت فلهای به فروش میرسد و جای کارخانههای فرآوری بسیار خالی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان با بیان اینکه سطح زیر کشت این محصول هزار و ۲۰۰ هکتار است گفت: متوسط برداشت سیر همدان در هر هکتار ۱۵ تا ۲۰ تن است.
ایرانپور افزود: تولید سیر موجب اشتغال تعدادی از کشاورزان استان شده است، اشتغالی که با ایجاد کارخانههای فرآوری به چند ده برابر هم قابل افزایش بود.
سیر از جمله محصولات کم آب بر به شمار میرود که نیاز به آب کمی برای رشد دارد. با وجود کاهش سطح آبهای زیر زمینی کشت چنین محصولاتی هم به صرفه است و هم دارای ارزش افزوده بالایی است.
با اعلام رسمی دفتر بینالمللی سازمان جهانی مالکیت معنوی و فکری WIPO در ژنو سوئیس «سیر همدان» در تاریخ ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ با شماره آگهی AO-۱۲۷۳ به ثبت جهانی رسیده است.