دریافت مجوز کمیسیون هوای پاک توسط ۳۳ واحد تولیدی خراسان رضوی
با بررسی تقاضای ۴۲ واحد تولیدی، ۳۳ واحد تولیدی در خراسان رضوی مجوز کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک را دریافت کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک استان از ابتدای امسال با برگزاری هفت نشست در محل استانداری خراسان رضوی و با حضور اعضای این کمیسیون تشکیل جلسه داده است.
جواد خدایی افزود: در این مدت تقاضای ۴۲ واحد تولیدی مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد یک واحد نیازمند بررسی بیشتر تشخیص داده شد و محل استقرار هشت واحد هم مورد موافقت قرار نگرفت که مقرر شد محل جدیدی را برای استقرار و فعالیت خود انتخاب کنند.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: واحدهایی که در کارگروه ماده ۱۱ قانون هوای پاک مورد بررسی قرار گرفتند شامل واحدهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی و معدنی هستند.
خدایی افزود: کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک تقاضای واحدهایی را مورد بررسی قرار میدهد که از نظر اداره کل حفاظت محیط زیست استان مجاز به استقرار نبوده و در این بررسی رعایت حریم ها، فاصله ها، محل اجرای طرح و حریم شهرها و شدت آلودگی مورد توجه قرار گرفته است و اجازه فعالیت به آنها منطبق بر شرایط و ضوابط مربوطه تعیین تکلیف می شود.
وی ادامه داد: در امر پاسخگویی به درخواست ها باید مواردی از قبیل شدت و میزان انتشار آلودگی ها، سلامت آب های زیر زمینی، چالش های آبی منطقه و رعایت کامل مسایل زیست محیطی مورد بررسی دقیق انجام گیرد.
حفاظت از محیط زیست باید اولویت تمامی صنایع باشد
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی هم گفت: به منظور اجرای قانون و بارگذاری منطبق بر توسعه پایدار استان، در کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک، پرونده ها مورد بررسی قرار می گیرد و اعتراض های واصله پاسخ داده می شود.
مهدی اله پور افزود: بر اساس ماده ۱۱ قانون هوای پاک هرگونه احداث، توسعه، تغییر خط تولید و واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی مستلزم رعایت مقررات ابلاغی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست است و این سازمان موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه به استعلام های درخواست جواز تاسیس و بهره برداری پاسخ دهد و در صورت موافقت نکردن آن سازمان، دلایل آن را به استعلام کننده به صورت کتبی ارائه کند که پاسخ ندادن در مدت یاد شده به منزله تایید است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: این کمیسیون به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان به عنوان دبیر، مدیر کل سازمان بازرسی، مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی، رییس سازمان صنعت معدن و تجارت، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان و فرماندار شهرستان مربوطه تشکیل می شود.
اله پور افزود: در صورت اعتراض، متقاضی مرجع استانی فوق به اختلافات بین آنها رسیدگی می کند و در صورت آلاینده نبودن بر اساس قوانین و دستورالعمل های ابلاغی سازمان، مجوز مقتضی را صادر و در غیر این صورت تقاضا را رد می کند.
دبیرخانه کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک در اداره کل حفاظت محیط زیست هر استان مستقر است.